Skip to content
Politică

Orban anunță că prefecturile vor trece din subordinea MAI în cea a Ministerului Dezvoltării

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri, că, în organizarea noului Guvern, prefecturile vor trece din subordinea Ministerului de Interne în cea a Ministerului Dezvoltării.

Ludovic Orban a fost prezent la audierea în comisiile parlamentare a ministrului propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.

Deputatul PSD Olguța Vasilescu l-a întrebat pe acesta dacă este adevărat că prefecturile vor trece în subordinea Ministerului Dezvoltării. Răspunsul a fost dat de Ludovic Orban.

„Având în vedere că titulatura e Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, puteți trage concluzia evidentă că da, prefecturile vor fi la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Acest lucru nu cred că poate să reclame o problemă. Toate aspectele legate de organizarea și funcționarea ministerelor se va regăsi în OUG privind toată arhitectura Guvernului”, a precizat premierul desemnat.

El a spus că toate detaliile legate de funcționarea Guvernului și a ministerelor se vor regăsi în ordonanța de urgență care va reglementa activitatea Executivului și care „va stabili întreaga arhitectură instituțională”. Aceasta ar urma să fie adoptată după învestirea Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *