Skip to content
Politică

Orban anunță câți deputați liberali vor lipsi de la votul pentru MRU. Ce spune despre Crin Antonescu

Liderul deputaților Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat luni câți parlamentari liberali vor absenta motivat de la votul din plenul Parlamentului cu privire la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE.

Citește și: Probleme pentru MRU? De câte voturi mai au nevoie PNL-UNPR să îl treacă pe Ungureanu de votul din Parlament și cine îi poate asigura liniștea lui Iohannis

Potrivit lui Orban, vor lipsi de la vot 3 deputați din cauze medicale și doi datorită faptului că sunt plecați în delegații oficiale.

”Am facut evaluarea pe numărul de parlamentari in primul caz cate voturi putem coagula in favoarea MRU si il al doilea caz cum stam cu cvorumul.

Exista un echilibru de voturi intre pe de-o parte PNL, UDMR, UNPR, si pe de alta parte PSD-PC- PLR. Evident va depinde si de mobilizare. Astazi dupa sedinta de grup vom avea situatia exacta. Absenti nu vor fi dupa parerea mea decat cei care su motive obiective. fie bolnavi , fie daca sunt plecati in strainatate.

Sunt 3 situatii medicale si 2 deplasari. (…) Nu va fi vot cu bile, este vot de persoana.

Domnul Antonescu ca sa zic asa nu este in parohia mea, este la Senat. Nu am luat legatura cu domnul Antonescu.”, a precizat luni liderul deputaților PNL, Ludovic Orban.

Cel mai probabil, votul pentru nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE va avea loc marți.

Citește și: EXCLUSIV Se conturează un eșec răsunător pentru PNL în cazul votului pentru MRU. Cine ar urma să fie marele absent de la vot și unde va fi vulnerabilitatea liberalilor 

Citește și: Ghinion! Se anunță probleme uriașe pentru MRU la votul din Parlament. Elementul care îl poate ”îngropa” la vot pe senatorul PNL

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *