PSnews

PSnews VIDEO

Orban, apărătorul DNA: Cooperativa vechililor roșii vrea să nu fie deranjată de procurori! EXCLUSIV

psnews.ro

Fostul deputat PNL Ludovic Orban a fost invitat marți la cea mai recentă ediție a interviurilor video PSnews.ro, unde i-a criticat dur pe PSD-iștii și aliații acestora care s-au făcut remarcați în ultima vreme prin atacurile la DNA, la Parchetul General și la ministrul Justiției.

Concret, Orban a criticat „cooperativa vechililor roșii” care vrea „să exercite puterea în mod arbitrar”. Politicianul a dat ca exemplu inițiativele legislative ale „talibanilor” din coaliția PSD-ALDE de a schimba modul de numire a șefilor PICCJ, DNA și DIICOT.

Amintim că DNA este parchetul care l-a trimis în judecată pe Ludovic Orban pentru folosirea influenței politice pentru obținerea unor foloase necuvenite. Același parchet a pierdut în primă etapă bătălia cu fostul deputat, în cazul căruia instanța de fond a dispus achitarea.

„Cooperativa vechililor roșii are aceleași gânduri pe care le-a avut tot timpul. Unu: să își facă de cap și să exercite puterea în mod arbitrar, în mod abuziv (așa cum au fost obișnuiți). Și doi: să nu fie deranjați în această activitate a lor de procurori, de puterea judecătorească în stat.

Lucrul ăsta nu se poate! Într-un stat de drept, într-o democrație, trebuie să existe un echilibru, separația puterilor în stat și un control reciproc al puterilor. Justiția nu poate fi încălecată politic, așa cum își dorește de fapt partidul de guvernământ actual. Ăsta este scopul lor.

Uitați-vă: umblă acum cu inițiative să schimbe modalitatea de numire a procurorului general, a procurorului-șef DNA, a procurorului-șef DIICOT, în care talibanii lor ar vrea ca ăștia să fie numiți fără CSM, fără președinte; să fie numiți de ministrul Justiției. Asta-ți arată foarte clar că ei, de fapt, vor să controleze aceste instituții. Or eu cred că în perioada în care Adrian Năstase înființa PNA-ul pentru a ordona anchete politice împotriva adversarilor politici (fie din PSD, fie din afara partidului) a apus.

Puterea judecătorească este o putere de sine stătătoare, care trebuie să fie eliberată de orice fel de imixtiune din partea oricărei alte forțe: politice sau de altă natură”, a detaliat Ludovic Orban.

Confruntat de către jurnalistul Dan Bucura cu argumentele coaliției PSD-ALDE legate de abuzurile din instanțe și parchete (care ar face necesare schimbări fundamentale la vârful acestora), fostul vicepreședinte al PNL a mers pe ideea că „nu există pădure fără uscături”.

„Sigur că există procurori care mai dau rasol. Dar asta nu înseamnă că tu trebuie să schimbi construcții sistemice, că tu trebuie să afectezi funcționarea normală a instituțiilor. Nu poți să dai cu pietre! Plus că eu nu cred în acei politicieni care, cum sunt intrați într-o anchetă, încep să dea cu pietre în instituțiile care acționează în zona justiției”, a continuat Orban.

Nu în ultimul rând, solicitat să comenteze cel mai recent scenariu mediatic de breaking news (și anume la cel lansat de către Dan Andronic, cu privire la posibila influență a șefilor DNA, SRI și nu numai asupra numelui câștigător din cursa prezidențială), Ludovic Orban a respins această idee, calificând-o drept „o gogoriță”.

„Președintele României îl hotărăsc cetățenii români. Cine poate influența cetățenii români care intră cu conștiința lor în cabina de vot și care-și exercită votul și-și exprimă în felul ăsta opinia în cabina de vot? Ăstea sunt speculații, sunt mituri și legende urbane care circulă. E foarte multă scenarită în România și scenarita asta există după Revoluție – a rămas. Nu zic: e posibil ca anumite servicii de informații (SRI sau «Doi ș-un sfert» sau SIE) să fie implicate, peste cadrul legal, în a influența decizia într-o instituție sau alta. E posibil – nu neg acest lucru. Acolo unde există dovezi și unde într-adevăr lucrul ăsta poate fi dovedit, cei care au făcut lucrul ăsta trebuie sancționați. Societățile democratice trebuie. Cel care conduce o instituție trebuie să aibă un singur stăpân – și anume: omul care a încredințat votul parlamentarului, primarului sau – în cazul ministrului – votul de încredere care este dat de parlamentarii aleși de cetățeni. Nu trebuie să existe alt stăpân sau alte pârghii de a denatura voința exprimată de cetățeni”, a mai afirmat candidatul pentru președinția PNL.

 

Puteți urmări mai jos secvența, între 14:50 și 19:50.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Ion Mihaescu

  11 aprilie 2017, 18:22 la 18:22

  Organe,
  Nu-ti este scarba de tine, cand ii tot dai cu rosii si-i tot balacaresti, fara sa ai macar ceva argumente „in buzunar, ca in capatana, canci! Numai noroi! Tac-tu, cine a fost si ce rol a avut, Organe, pe la Brasov? Crezi, ca Lumea e proasta? Sw uita cu sila la tine, sunt uimiti si nu le vine sa creada, ce jeg moral esti! Dacaesti curios, stim ca Organul batran, adica tac-tu, a fost tortionar securist bolsevic! Ce sa ai tu, cu Libralismul? Ce are toporul cu inotul!

 2. n.lupu

  11 aprilie 2017, 19:35 la 19:35

  Tocmai pentru lucrul acesta a fost scos din arest conditia fiind sa atace PSD-ul si sa ridice in slavi DNA-ul, vezi bine unul care a fost arestat de DNA. Jocuri de imagine pentru fraieri exact cum se intampla acum cu Basescu. Cine crede ca acestia adica Orban si Basescu vor fi condamnati macar un an cu suspendare sunt foarte naivi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi