Skip to content
Politică

Orban arată cu degetul către PSD: Guvernul a întârziat cu trei luni bugetul. Este responsabilitatea lor exclusivă

inquamphotos

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii bugetului pe anul 2019.

Dacă CCR va găsi probleme la legile bugetului, acestea se vor întoarce în Parlament pentru reluarea de la zero a procesului de dezbatere și adoptare.

" "

Procesul poate fi de durată, extinzând perioada deja lungă în care România a funcționat pe avarie, sectoarele economiei fiind finanțate în baza fracțiunilor lunare ale bugetului de anul trecut.

Pentru o reacție a Opoziției, care a contestat, de asemenea, vehement, bugetul propus pentru 2019 de guvernul PSD, PSNews a luat legătura cu președintele PNL, Ludovic Orban.

Guvernul a întârziat trei luni de zile bugetul. Prelungirea situației este responsabilitatea exclusivă a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, în exclusivitate pentru PSNews.

Președintele Senatului și al formațiunii politice ALDE, aflată la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că gestul președintelui României de a sesiza CCR în legătură cu bugetul este ”inoportun și nejustificat”, pentru că ”bugetul nu poate fi neconstituțional”.

Sesizarea la CCR este obligatorie și indispensabilă, pentru a readuce bugetul cu picioarele pe pământ, în realitatea economică”, crede, în schimb, Ludovi Orban, așa cum a declarat în exclusivitate pentru PSNews.

În ceea ce privește posibilitatea prelungirii foarte mult a perioadei în care România rămâne fără buget pe 2019, președintele PNL a spus:

Decât un buget prost, mai bine un buget corect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *