Skip to content
Politică

Orban arată greșelile lui Toader: Dacă ar fi trăit în Japonia, trebuia să comită sepukku

catavencii.ro

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a comentat la un post de televiziune atât avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii privind cererea de revocare a șefei DNA, cât și unde a greșit ministrul Justiției, Tudorel Toader, când a declanșat această procedură.

Mai exact, liderul național-liberalilor a afirmat că decizia Secţiei pentru Procurori a CSM reprezintă o lovitură dură pe care ministrul Toader a primit-o, Orban considerând că magistrații au văzut că raportul prezentat de membrul Cabinetului Dăncilă este unul ”șubred”. Mai mult decât atât, Ludovic Orban a afirmat că Tudorel Toader ar fi trebuit să comită o practică de sinucidere a samurailor japonezi, sepukku, dacă ar fi trăit în Japonia.

" "

„Un dezastru pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, un dezastru previzibil pentru că încă de la prezentarea aşa-ziselor motive pentru fundamentarea solicitării de revocare s-a văzut că această este foarte şubredă şi că nu are la bază o analiză serioasă. (…) Dacă ar fi trăit în Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit să comită seppuku după un asemenea eşec lamentabil, penibil”, a declarat liderul PNL, conform Digi24.ro.

Totodată, Ludovic Orban a afirmat că ministrul Justiției este o marionetă a liderilor coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, şi a celor care duc un război interesat, care „are la bază scăparea propriei piei”: „Este vorba despre nişte oameni care au probleme în justiţie şi consideră că războiul cu DNA şi Codruţa Kovesi este cel care ar putea să le rezolve aceste probleme”.

„În propunerea care a fost preluată de parlamentarii binecunoscuţi Nicolicea, Şerban Nicolae, Florin Iordache, în prima formă, era scos preşedintele Iohannis din procedura de revocarea şi asta îmi arată foarte clar că ei, încă de atunci, au premeditat această lovitură contra procurorului şef. Au scos preşedintele din procedura de revocare, deşi îl păstraseră în cea de numire a procurorilor şefi. Au premeditat acest atac împotriva procurorului şef al DNA şi acesta este obiectivul pe care îl urmăresc de un an, un an şi jumătate, de a scăpa de procurorul şef şi de a transforma DNA într-o instituţie care să nu mai deranjeze mărimile zilei şi care să nu mai îndrăznească să demareze anchete împotriva celor care este posibil să fi săvârşit infracţiuni în gestiunea funcţiilor publice pe care le-au deţinut”, a subliniat Orban.

 

2 comentarii la “Orban arată greșelile lui Toader: Dacă ar fi trăit în Japonia, trebuia să comită sepukku

  1. Esști jalnic boss ! Peste ani de zile o să se spună că și-a făcut sepukku degeaba ?! Viitorul îi va da dreptate lui Toader dar ce folos, că oportunitatea politică s-a consumat ! Nimeni nu o să amintească de mârlani numai de eroi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *