Skip to content
Politică

Orban, atac dur la companiile de stat: Au fost pentru partide locuri de plasare a lipitorilor de afişe

Inquam Photos / Octav Ganea

Firmele de stat nu au fost nimic altceva pentru partidele politice decât locuri de plasare a oamenilor folosiţi în campaniile electorale, aşa-zişii “lipitori de afişe”, a declarat premierul Ludovic Orban, la emisiuena Dosar de Politician de la B1TV.

Companiile statului ani buni au fost un loc de plasare a forţei de muncă din partide formată din lipitori de afişe, nepoate, între ghilimele, nepoţi şi alţi indivizi care erau trimişi acolo nu să construiască autostrăzi, nu să planifice, nu să asigure un management al proiectelor performante, ci să facă diferite alte lucruri sau să-şi ia leafa de pomană. Susţin orice proiect de restructurare al oricărei companii a statului. Mai mult decât atât, trebuie găsite soluţii de atragere a specialiştilor în aceste companii în toate domeniile de care avem nevoie„, a declarat Orban.

Referitor la firmele care câştigă licitaţiile pentru construcţia de autostrăzi în România, Orban a spus că sunt cazuri în care acestea sunt falimentare în ţările de provenienţă, dar se apucă de construcţie la noi cum a  fost cazul contractului Autostrăzii Transilvania: „PSD se laudă acum cu Centura Bacău, dar a uitat că în vremea guvernării PSD, cu premier Ponta, a fost selectată o firmă turcească ce a venit, a încasat avansul, după care a fugit. Centura Bacăului se face pentru că a fost selectată o firmă care are capacitatea să facă această lucrare, care este serioasă. Noi avem un singur obiectiv în infrastructură – să facem proiectele de investiţii, să le finalizăm, să accelerăm toate procedurile. Nu fac acuzaţii globale, fiecare om trebuie judecat după activitatea lui, după rezultatele pe care le are. Sunt oameni de calitate în companie, sunt oameni pe care managementul se poate bizui şi evident că sunt oameni care trebuie să plece cât mai repede. Dar aici trebuie făcută o evaluare. Şi aici nu e vorba numai de compania CNAIR„, a adăugat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *