Skip to content
Politică

Orban, cartonaş galben pentru Cîțu, după demiterea lui Nazare: Nu susțin remanierea altor oficiali

Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, îi transmite premierului României, Florin Cîțu, că nu este de acord cu alte remanierile din Guvern.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care Alexandru Nazare a fost demis din funcția de ministru al Finanțelor de Florin Cîțu, iar Orban și Cîțu se luptă pentru șefia PNL.

Nu am cunoștință de vreo altă revocare din partea altui ministru, nici din partea PNL, nici de la celelalte partide. Nu susțin remanierea altor oficiali. Nu a existat niciun motiv pe care eu să-l iau în calcul. Rezultatele activității domnului Alexandru Nazare s-au și văzut concret”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Deocamdată premierul girează portofoliul de la finanțe, o perioadă de timp până vom formaliza o propunere. Nu știu dacă își dorește să stea 40 de zile la Finanțe”, a declarat liderul PNL referitor la cine va ocupa portofoliul de la Ministerul Finanțelor.

Întrebat dacă propunerea pentru acest portofoliu trebuie să vină de la partid sau de la premierul României, Ludovic Orban a răspuns că ”evident trebuie să fie o propunere a partidului care trebuie discutată și cu premierul”. Cât despre un nume, liderul liberalilor a spus că nu s-a discutat încă acest aspect.

Orban s-a referit şi la resctificarea bugetară și despre modul cum se va face aceasta în coaliția de guvernare. „Cel mai probabil pe 15 august se va face. Premierul este premierul unei coaliției de guvernare și toate deciziile se iau acolo. Nu se poate face fără o consultare în coaliție. Forma rectificării se va aproba în coaliție„, a spus preşedintele PNL.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *