Skip to content
Societate

Orban: Dacă nu respecţi regulile de protejare devii un factor de risc şi un astfel de comportament trebuie sancţionat

Ludovic Orban Facebook Guvernul României

Premierul Ludovic Orban spune că cei care nu respectă regulile de protejare, care nu poartă mască, care nu respectă distanţarea socială devin factori de risc, iar un astfel de comportament trebuie sancţionat.

„A nu respecta regulile înseamnă a îi pune în pericol pe ceilalţi pentru că dacă nu porţi mască, dacă nu respecţi regula de distanţă fizică sanitară, dacă nu respecţi toate regulile de autoprotejare, dar şi de protejare, de fapt, tu în mod deliberat devii un factor de risc şi un astfel de comportament trebuie sancţionat. Şi el acum este sancţionat”, a spus Ludovic Orban, luni seara, la B1 Tv.

Întrebat dacă amenzile sunt soluţia, având în vedere că s-au micşorat, premierul a răspuns: „S-au micşorat amenzile, dar vom aplica amenzile pentru că cum facem diferenţa între cei 98 la sută din cetăţenii români care sunt corecţi, care respectă legea, care se comportă în conformitatea cu regulile stabilite şi cei doi la sută care nu respectă legea. Normal că este o formă prin care îi determinăm pe cei care nu respectă regulile şi care pun în pericol pe ceilalţi să îi determinăm şi prin această pârghie care este amenda. Există şi cealaltă pârghie penală pentru că sunt anumite situaţii în care o faptă de zădărnicire a combaterii epidemiei poate constitui o faptă penală în conformitate cu Codul Penal”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *