Skip to content
Societate

Orban, de Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali: Munca lor merită din plin aprecierea şi respectul nostru

Ludovic Orban Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a transmis marţi un mesaj de Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali, în care arată „aprecierea şi respectul” pentru această categorie profesională, informează agerpres.

„Ziua de 12 mai este dedicată în fiecare an asistenţilor medicali din întreaga lume, a căror muncă merită din plin aprecierea şi respectul nostru. Mai ales anul acesta, am văzut cu toţii efortul, implicarea, curajul, profesionalismul şi chiar suferinţa lor în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, alături de medici şi de celelalte categorii de personal medical. Este o muncă indispensabilă, dar expusă de multe ori unor riscuri chiar pentru sănătatea lor, aşa cum se întâmplă acum, în timp de pandemie”, afirmă Ludovic Orban în mesajul său.

Potrivit acestuia, munca asistenţilor medicali implică şi „multă pregătire”, având în vedere „evoluţia tehnologică din ultimii ani, care şi-a pus amprenta şi pe această activitate”.

„Mai mult însă, a fi asistent medical înseamnă să iubeşti oamenii, să empatizezi cu suferinţa lor, să lupţi pentru sănătatea şi pentru viaţa lor, până la ultima redută. Au fost numeroşi asistenţi medicali din întreaga lume care au devenit ei înşişi victime ale pandemiei, am avut cazuri inclusiv în România, şi ne exprimăm profundul regret pentru aceasta. În sprijinul activităţii esenţiale pe care o desfăşoară această categorie profesională din România, am făcut de la nivel guvernamental toate eforturile pentru asigurarea echipamentelor de protecţie necesare, dar şi pentru a oferi suport financiar suplimentar pentru cei implicaţi direct în activităţile legate de combaterea coronavirusului. Vă mulţumim, vă apreciem şi vă susţinem!”, a transmis Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *