Skip to content
Politică

Orban DESFIINȚEAZĂ Jandarmeria: agenți acoperiți, minciuni și violențe comandate politic! EXCLUSIV INTERVIU

News.ro

Președintele PNL – l-am numit pe Ludovic Orban – lansează,  într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PSnews.ro, acuzații dure la adresa Jandarmeriei Române, despre care susține că s-a dedat unui plan premeditat și perfectat politic, infiltrând manifestația pașnică din 10 august cu ”numeroși agenți provocatori”, și că a dat curs unor ”scenarii mincinoase, abjecte”, tocmai pentru a ”legitima” gravele violențe declanșate puțin după ora 23.00.

Vă prezentăm pasajele în care Ludovic Orban a dezvoltat aceste probleme.

Reporter: De ce nu ne prezintă Jandarmeria Română date oficiale despre protestatarii violenți? De ce nu i-au izolat jandarmii pe deloc numeroșii protestatari agresivi de marea masă a manifestanților pașnici?

Ludovic Orban: Sunt convins că în Piața Victoriei au fost infiltrați numeroși agenți provocatori din lumea interlopă. Firește, ca de fiecare dată când sunt programate tensiuni stradale, la aceste manevre au fost raliate și grupuri de ultrași. Acesta este, de altfel, motivul principal pentru care Jandarmeria Română nu i-a izolat și nu i-a extras pe indivizii deloc mulți care se comportau  cu agresivitate. O parte dintre aceștia erau ‹la muncă›, se vedea cu ochiul liber. Vă dați seama, firește, că Jandarmeria nu și-a arestat agenții trimiși la instigat.

Reporter: Au provocat jandarmii, au instigat în mod premeditat?

Ludovic Orban: Am văzut mii,  sute de imagini,  am văzut filmări de la fața locului. Este cât se poate de clar că Jandarmeria a avut un  comportament voit provocator. E evident că tot acest plan a fost  decis politic, chiar la vârful puterii PSD-ALDE! De la aproximativ ora 16.30,  jandarmii au dat masiv cu gaze, acestea având ‹darul› de a spori nervozitatea firească a oamenilor care nu aveau nici cea mai mică vină. De asemenea, gazele au crescut considerabil și nervozitatea jandarmilor, în condițiile în  care cei mai mulți dintre ei nu erau dotați cu măști speciale de protecție.

Reporter: Ce explicații așteptați de la Jandarmeria Română? 

Ludovic Orban: Jandarmeria are de dat foarte multe explicații. În primul rând, instituția asta plătită din banii noștri trebuie să ne anunțe public – și  ar fi trebuit s-o  facă încă de a doua zi! – cantitățile de gaze folosite împotriva celor peste 100.000 de manifestanți din Piața Victoriei. Câte flacone, butelii au consumat, cu nemiluita, de-a lungul zilei și nopții de vineri, 10 august, în Piața Victoriei și în zonele adiacente. De asemenea, Jandarmeria Română – care ar fi trebuit să-i apere pe români, conform rolului ei și fișei postului, nu să-i gazeze și să-i izbească cu pulanele – are obligația ca, în  lumina anchetei Parchetului, să precizeze care a fost arsenalul integral folosit din plin împotriva românilor pașnici. Consider că e necesar să se întocmească un inventar detaliat al armelor folosite împotriva manifestanților.

Reporter: Cât de incisivă s-a dovedit propaganda mediatică în care a fost învăluită abominabila represiune din 10 august?

Ludovic Orban: Foarte, forte incisivă. Au fost aduși jandarmi tineri și lipsiți de experiență cărora li s-a zis că trebuie să oprească o așa-zisă tentativă de lovitură de stat. Au fost instigați și mințiți în sensul ăsta cu tot soiul de scenarii preluate de presa de partid, scenarii care nu aveau nici cea mai mică legătură cu realitatea: ba că protestatarii ar fi omorât jandarmi, ba că i-ar fi spitalizat, ba că femeia jandarm ar fi rămas paralizată și va sta, vezi Doamne, întreaga viață într-un cărucior cu rotile. Vă dați  seama câte minciuni, câte abjecții, doar pentru a ‹legitima› reprimarea brutală a peste 100.000 de români. Am avut de-a face cu o adevărată oprațiune de dezinformare. Este de-a dreptul halucinant până unde s-a ajuns!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *