Skip to content
Politică Societate

Orban, despre cazul de la Ditrău: A existat o acţiune, nu au fost declaraţii sforăitoare. O să urmărim respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale

Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban a spus că, în cazul de la Ditrău, judeţul Harghita, a existat o acţiuni a autorităţilor, dar nu „declaraţii sforăitoare”. „O să urmărim ceea ce este normal să urmărim, respectarea legii, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor„, a afirmat el.

Orban a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, de ce autorităţile au acţionat târziu în cazul Ditrău.

A existat o acţiune, este o acţiune, evident că nu au fost declaraţii sforăitoare, aşa cum au dat alţii, în ceea ce ne priveşte am acţionat eficient şi până la urmă în cazul respectiv se vede că până la urmă s-a ajuns la o soluţie care nu e nicidecum aceea la care ar fi sperat unii. (…) O să urmărim ceea ce este normal să urmărim, respectarea legii, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor fără în schimb a da o coloratură…”, a spus Orban, întrerupându-şi apoi declaraţia pe motiv că trebuia să meargă în Parlament pentru citirea moţiunii de cenzură.

IPJ Harghita a deschis dosar de cercetare penală pentru incitare la ură şi discriminare, în scandalul de la Ditrău, judeţul Harghita, unde localnicii refuză să accepte doi cetăţeni din Sri Lanka, scrie news.ro.

Aproximativ trei sute de persoane au participat la o întâlnire cu primarul, spunându-şi nemulţumirile. Unii au explicat că nu este vorba despre discriminare, reproşurile lor fiind îndreptate mai mult spre patronul brutăriei, decât spre cei doi străini.

Patronul a transmis o scrisoare în care a explicat că va retrage din producţiecei doi străini şi a cerut scuze localnicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *