Skip to content
Politică

Orban, despre decizia CCR: Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, s-o continue, îi aşteptăm

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat că decizia Curţii Constituţionale, conform căreia nu există conflict juridic între Guvern şi Parlament în privinţa moţiunii de cenzură, nu este una „nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie că ei au considerat că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond”. „Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, s-o continue, îi aşteptăm. Până una-alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul„, a afirmat Orban.

Orban a afirmat, răspunzând unei întrebări, că membrii Curţii Constituţionale nu au respins seiszarea Guvernului, ci au considerat că nu e conflict juridic, pentru a nu se pronunţa pe fond.

Hai să nu ne facem că nu înţelegem despre ce e vorba„, a declarat el, citat de news.ro.

Întrebat dacă în opinia PNL se poate reluat votul pe moţiune, Orban a spus: „Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci, din punctul nostru de vedere este neconstituţional să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Ca să nu mai spun, într-o sesiune extraordinară depui moţiune, în altă sesiune extraordinară vrei să dezbaţi moţiunea, iar acum ar fi culmea să se mai… Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, s-o continue, îi aşteptăm. Până una-alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul„.

Orban a menţionat că aşteaptă o comunicare oficială a CCR privind decizia luată.

Din informaţiile care au răzbătut de la Curtea Constituţională, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond. (…) Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie că ei au considerat că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond„, a susţinut premierul.

Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de PSD în sesiunea extraordinară, dar care nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *