Skip to content
Politică

Orban, despre ”DNA-ul pădurilor”: Legea asta, dacă intră în vigoare, îi va scăpa de pedeapsă pe toţi cei care au săvârşit infracţiuni silvice

Inquam Photos / Alex Nicodim
" "

Premierul Ludovic Orbana afirmat că legea care prevede funcţionarea unui ”DNA al pădurilor” este o nebunie şi că un astfel de act normativ i-ar scăpa de pedepse pe cei care au fost prinşi şi care sunt anchetaţi în prezent pentru infracţiuni silvice.

Nu este un proiect serios, este o nebunie vă spun: legea asta, dacă intră în vigoare, nu numai că nu va duce la creşterea eficienţei luptei împotriva infracţiunilor silvice, ci îi va scăpa de pedeapsă cel puţin pe toţi cei care au săvârşit infracţiuni silvice, au fost prinşi, li s-au instrumentat dosare de către procurori, pentru că toate aceste dosare care sunt instrumentate de 2.600 de procurori în toată ţara trebuie predate către un parchet care nu există, care nu are personal, nu are sediu, nu are infrastructură, nu are posibilitatea să angajeze”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

" "

El îşi motivează poziţia prin faptul că toate dosarele aflate în curs de anchetă s-ar preda către structura nou înfiinţată, care nu are sediu, nici procurori, nici judiciarişti, resurse umane care să fie ”pregătite, specializate”.

Orban a precizat că nu a discutat cu reprezentanţii USR pe marginea acestui subiect: ”Dar credeţi că îi interesează dialogul? Pe ei îi interesează să vândă un slogan, o lozincă, DNA-ul pădurilor”.

Deci încă o dată vă spun: dacă legea asta intră în vigoare, toţi cei care au săvârşit infracţiuni silvice şi pentru care se instrumentează dosare în momentul respectiv vor da seamă, probabil peste un an de zile, când se va înfiinţa un aşa-zis DNA al pădurilor care nu se ştie când se va înfiinţa”, a mai spus Orban.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *