Skip to content
Educație

Orban, despre excepţiile noilor restricţii: Creșele și afterschool-urile rămân deschise

Inquam Photos/Octav Ganea

Ludovic Orban a vorbit despre decizia luată de Klaus Iohannis ca toți elevii din România să treacă în online și a explicat că România ține la sănătatea copiilor săi. Premierul a dat exemplu Franța, țară care a raportat 54.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore.

Este o măsură temporară, luată într-un moment dificil, cu riscuri majore. Clasele I-IV e un pic mai complicat, dar, cu prezența părintelui, că avem o ordonanță care îi dă 75% din salariu, dar când se va reveni în clase, se va face o recapitulare.

Să îmi fie iertat, mi se dă exemplu că în alte țări se merge la școală! În Franța, de exemplu, sunt 54.000 de cazuri. Noi punem siguranța și sănătatea copiilor pe primul loc. Tinerii sunt asimptomatici, în multe cazuri. Noi am optat pentru această soluție, care este temporară. 90% dintre cei care contactează boala sunt cazuri ușoare.”, a spus Ludovic Orban la Digi 24.

În context, şeful Executivului a spus că noile restricţii nu vizează creşele şi afterschool-urile, care vor rămâne în continuare deschise. „Creșele și afterschool-urile nu vor fi afectate. Sigur, grădinițe online… Măsura e temporară luată într-un context dificil, cu riscuri majore și care ține cont de nevoia de apărare a sănătății copiilor. E adevărat că la clasele I – IV e mai complicat.

Dar un părinte poate sta acasă cu 75% venit asigurat. Când se va reveni în clase probabil se vor face recapitulări. Se spune că în alte țări școlile sunt ținute deschise. Franța, cu peste 50.000 de cazuri. Sigur, e opțiunea autorităților de acolo.

Dar e clar că tinerii când se infectează, majoritatea, sunt asimptomatici. Noi am optat pentru această soluție, care e temporară, într-un moment în care tendința de creștere a cazurilor ne îngrijorează”, a menționat premierul, spunând că decizia se aplică momentan pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *