Skip to content
Economie

Orban, despre majorarea cu doar 20% a pensiilor: Este o minciună gogonată

Inquam Photos / George Calin
" "

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că pensiile şi alocaţiile vor fi majorate, iar o posibilă creştere cu doar 14 sau 20 de procente este „o minciună gogonată”.

Întrebat dacă este adevărat că se pregăteşte o majorare a pensiilor doar cu 14 sau 20%, Ludovic Orban a spus că acest lucru este „o minciună gogonată“.  „Vom creşte pensiile şi vom creşte alocaţiile„, a spus Ludovic Orban, marţi seară.

" "
" "

Amintim că vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, că în bugetul pe 2020 sunt prevăzuţi bani pentru majorarea pensiilor, potrivit Adevarul.

În momentul de faţă, în bugetul pe anul 2020 sunt bani prevăzuţi pentru majorarea pensiilor. Politica de majorare a pensiilor trebuie să fie una predictibilă. Aplicăm legea în vigoare.   PSD a folosit ca momeală electorală majorarea punctului de pensie. Pe noi ne interesează ajungerea la o echitate în sistemul de pensii astfel încât (…) să nu se mai ajungă la discrepanţe jignitoare, să existe o reducere a acestor diferenţe şi să ajungem la recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate“, a declarat Raluca Turcan, luni seară, la TVR 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *