Skip to content
Politică

Orban, despre nominalizarea lui Florin Cîţu: Desemnarea face parte din decizia noastră de a rezolva un blocaj creat de PSD

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, joi, întrebat dacă nominalizarea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier din partea partidului face parte din strategia de a ajunge la alegeri anticipate, că este o strategie de rezolvare a unui blocaj creat de PSD care a depus moţiunea de cenzură, informează news.ro.

Întrebat dacă vor exista schimbări de persoane în cabinetul Cîţu, Orban a spus că întrebarea trebuie adresată premierului desemnat.

„Această întrebare trebuie să i-o puneţi premierului desemnat. Eu am colaborat bine cu toţi miniştrii, sunt mulțumit de activitatea fiecărui ministru şi, în mod evident, voi discuta cu premierul desemnat”, a spus Orban joi, într-o conferinţă de presă.

Orban a precizat că în şedinţa Biroul Executiv al PNL, care are loc vineri, la ora 9.00, se vor lua două decizii: susţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria București şi lista miniştrilor guvernului Cîţu.

Întrebat cum va vota PNL la învestire, Orban a spus: ”PNL acţionează în conformitate cu prevederile Constituţiei”.

De asemenea, întrebat dacă desemnarea lui Florin Cîţu face parte din strategia de anticipate, preşedintele PNL a declarat: ”Desemnarea domnului Cîţu face parte din decizia noastră de a rezolva un blocaj creat de PSD”. 

Când i s-a atras atenţia că Florin Cîţu este antipatizat de PSD, care l-a criticat în repetate rânduri, Orban a afirmat: ”Toţi membrii PNL nu sunt promovaţi de simpatia de care se bucură în PSD, ci în funcţie de caracter, de calităţile profesionale, de realizărle profesionale şi politice pe care le-au avut de-a lungul carierei”.

Florin Cîţu a fost desemnat de preşedintele Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *