Skip to content
Politică

Orban, despre nominalizarea lui MRU la șefia SIE: „Nu a existat o discuție!”

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de director al SIE, transmițând în acest sens o scrisoare președinților Camerelor.

Liderul deputaților liberali, Ludovic Orban, a declarat, joi, că nu a existat o discuție în Partidul Național Liberal cu privire la desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informații de Externe, punctând că este atributul șefului statului să facă această nominalizare, iar liberalii vor susține această candidatură.

„Nu a existat o discuție. Este atributul președintelui de a propune directorul SIE. Nu era necesar un vot în Biroul Politic (n.r. al PNL), pentru că nu este o funcție politică. Dacă era ministru sau reprezentant într-o instituție publică era nevoie de un astfel de vot, dar pentru directorul SIE nu este necesară o astfel de dezbatere. Este atributul președintelui care l-a nominalizat pe Mihai-Răzvan Ungureanu și grupurile PNL vor susține această candidatură”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament, potrivit agerpres.ro.

Astfel, acesta a susținut că, în contextul în care vor exista „tertipuri procedurale”, PNL va cere sesiune extraordinară pentru votul în cazul propunerii ca Mihai-Răzvan Ungureanu să devină director al SIE.

„Dacă sunt tertipuri procedurale s-ar putea să apelăm și la această metodă de convocare prin intermediul a patru membri de la Cameră și a cinci membri de la Senat, dar eu nădăjduiesc să nu fie necesară această procedură de convocare, pentru că nu văd niciun fel de temei constituțional sau regulamentar pentru a se apela la această procedură”, a afirmat liberalul.

Orban a indicat că joi sau cel târziu vineri cei doi președinți ai Camerelor ar trebui să ajungă la o concluzie și să anunțe convocarea Birourilor permanente reunite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *