Skip to content
Politică

Orban, despre proiectul podului peste Dunăre între Tulcea şi Brăila: Nivelul de mobilizare este foarte bun

Inquam Photos / Alex Nicodim
" "

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, pe şantierului podului peste Dunăre între Tulcea şi Brăila, că nivelul de mobilizare este unul foarte bun şi că este încrezător că termenii conveniţi cu constructorul vor fi realizaţi. El a menţionat că mai sunt de realizat câteva exproprieri, iar o decizie în acest sens va fi aprobată cel mai probabil în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, potrivit News.ro.

Ludovic Orban a declarat că progresul la acest proiect raportat la autorizaţie este de 21%, iar raportat la proiectul în ansamblu, de 17%.
“Progresul fizic este calculat raportat la autorizaţie este de 21% şi progresul raportat la proiectul în ansamblu este de 17%. Am ţinut să fim prezenţi şi pe malul celălalt al Dunării ca să vedem lucrările la piloni şi la blocul de ancoraj. Aici era o întârziere faţă de pilonii de pe partea cealaltă a Dunării, din Brăila, care este în curs de recupare, iar nivelul de mobilizare este un nivel foarte bun şi suntem încredinţaţi că termenii conveniţi cu constructorul pot fi realizaţi”, a afirmat Orban.
Premierul a spus că Guvernul va încerca să rezolve ultimele probleme legate de acest proiect, şi anume câteva exproprieri.
“Din punctul nostru de vedere, vom încerca să rezolvăm ultimele probleme care le avem de rezolvat, este vorba de câteva exproprieri pentru care hotărârea de Guvern deja a pornit pe circuitul de avizare şi o vom adopta cel mai probabil săptămâna viitore în şedinţa de Guvern. Mai sunt lucrări de deviere a reţelelor care sunt un pic întârziate, dar nu din cauza antreprenorului general, ci din cauza faptului că pentru reţelele de gaz şi electricitate foarte greu au venit firme să semneze contractul pentru realizarea lucrărilor de deviere de reţele care să permită predarea întregului amplasament şi racordarea autorizaţiei de construcţie pentru întreg proiectul”, a transmis Ludovic Orban.
La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prezent pe şantier, a afirmat că există bani la buget pentru finanţarea acestor lucrări.
“Sunt mulţumit de ceea ce am văzut astăzi aici, de mobilizarea antreprenorului, noi suntem cu plăţi la zi, am plătit deja 55 de milioane de lei, mai avem un certificat de plată de 44 de milioane şi am aflat astăzi că în continuare doresc să vină cu peste 500 de milioane de lei, vom fi pregătiţi în acest an să plătim absolut toate lucrările, avem finanţare, avem bugetul necesar pentru a fi finanţate toate aceste lucrări”, a explicat Bode.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *