Skip to content
Politică

Orban dezvăluie care sunt planurile sale pentru Capitală și în ce domeniu de dezvoltare vrea să se implice

Ludovic Orban, prim-vicepreședinte PNL, a vorbit, miercuri, despre planurile sale ca Primar al Capitalei, cât și despre domeniile care ar trebui dezvoltate în București.

„Unul dintre elementele foarte importante, care poate inclusiv să fie un domeniu de dezvoltare important, este domeniul valorificării deșeurilor. În România nici 6% din deșeuri nu este utilizat și folosit. Trebuie o colaborare serioasă între Primăria Capitalei și primăriile de sector, inclusiv cu Ilfov și operatorii privați care administrează gropile de gunoi”, a declarat Ludovic Orban pentru adevarul.

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a vorbit despre poluarea din București, precizând că traficul este principala sursă de poluare, iar, în trecut, a prezentat soluții privitoare la refacerea centurii verzi a Bucureștiului.

El a precizat că Bucureștiul are nevoie de o viziune unitară: „Nu poate o primărie de sector să aibă altă strategie de dezvoltare. A fost un întreg război între Primăria Capitalei și primăriile de sector în privința separării atribuțiilor”.

Totodată, Ludovic Orban a vorbit despre profilul candidatului pentru fotoliul de primar al Capitalei. „Nu știu dacă trebuie să căutăm un primar care să semene cu Klaus Iohannis ca și profil. Bucureștiul are nevoie de un primar serios, care cunoaște problemele bucureștenilor, care știe ce trebuie făcut, care are informații și capacitatea de a conduce. Asemănarea cu Klaus Iohannis e aceea că trebuie să câștige”, a adăugat Orban.

În ceea ce privește Codul Fiscal, prim-vicepreședintele PNL a spus că „nu Codul Fiscal este problema”, deoarece pe calculele PNL, „măsurile Codului Fiscal sunt sustenabile”. Orban consideră că ordonanțele de majorare a cheltuielilor reprezintă problema. „Cu mici excepții, salariile în sectorul public n-au crescut, deși am avut 4 ani de creștere economică. Nu poți să mărești și salariile, și numărul de funcționari”.

Urmează ca PNL să ia o decizie asupra Codului Fiscal abia după consultările cu partidele politice, a precizat Orban. Pe această cale, liberalul n-a ezitat să-l atace pe Victor Ponta: „Investițiile nu există. Marele Guvern Ponta n-a mai absorbit (n.r. fonduri europene) aproape nimic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *