Skip to content
Politică Video

Orban, dezvăluiri din culisele pregătirilor pentru moțiunea de cenzură: În ALDE este o tendință de rupere de PSD EXCLUSIV

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost cel mai recent invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, moderată de către redactorul-șef PSnews.ro, Marinela Angheluș.

Printre subiectele abordate în emisiunea s-a regăsit și moțiunea de cenzură pregătită de către Partidul Național Liberal.

Astfel, președintele PNL a declarat că „moțiunea de cenzură este scrisă de mult. Singura problemă este să găsim un moment în care să putem maximiza numărul de voturi pe care îl obținem din partea unor parlamentari din coaliția majoritară. Astăzi, coaliția PSD-ALDE și UDMR a sprijinit până astăzi Guvernul  în aproape toate proiectele, ca să nu mai spun că niciodată nu au votat împotriva Guvernului la vreo moțiune simplă sau la vreo moțiune de cenzură. Deci coaliția de astăzi care sprijină Guvernul, e coaliția PSD-ALDE-UDMR. Opoziția are nevoie de 67 de voturi în plus față de numărul de parlamentari pe care îi avem. Ca atare, decizia de a depune o moțiune de cenzură este o decizie care trebuie cumpănită bine, după discuții, evaluând diferitele situații, fructificând eventualele oportunități. Moțiunea de cenzură trecută a fost depusă într-un moment bine ales pentru că între depunerea moțiunii de cenzură și momentul în care a fost dezbătut și votată moțiunea, Dragnea a fost condamnat, lucru care a dezechilibrat PSD și coaliția guvernamentală. Nu am reușit în demersul respectiv și deoarece în ziua respectivă UDMR a anunțat că nu participă la moțiune. 

Acum, moțiunea sigur trebuie depusă până la sfârșitul sesiunii parlamentare, probabil 10,11,12 decembrie, cam în perioada aceasta”.

Privitor la purtarea unor discuții în acest sens cu celelalte partide din opoziție: USR, PMP, Pro România, Ludovic Orban a precizat că  „în privința partenerilor din opoziție nu există niciun fel de problemă legată de introducerea și susținerea moțiunii de cenzură. Problema este, v-am spus, de a obține voturi din zona majorității guvernamentale. Este o nemulțumire profundă și în PSD, în ALDE este o tendință de rupere de PSD. De asemena, sunt convins că și parlamentarii UDMR nu sunt foarte fericiți de faptul că trebuie să susțină un Guvern care face rău inclusiv cetățenilor români de etnie maghiară. Eu am convingerea că parlamentarii independenți, care au plecat cei mai mulți din PSD, nu au plecat ca să sprijine în continuare Guvernul lui Dragnea. Vor vota împotriva Guvernului. 

Încercăm până în ultimul moment să convingem oamenii să voteze, așa cum este normal pentru că eu consider că este o datorie patriotică față de țară să votezi împotriva acestui Guvern și împotriva sistemului de putere, total viciat și antidemocratic pe care în conduce Dragnea. Noi nu avem Guvern, noi avem niște marionete care execută niște comenzi, în timp ce puterea executivă nu este deținută oficial de membrii Guvernului, ci de un grup mic de oameni care impun toată agenda și toate deciziile Guvernului. La fel este și în Parlament”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *