Skip to content
Coronavirus

Orban: Domnul Cercel a fost schimbat din funcţia de preşedinte al comisiei anti-COVID în urma unor declaraţii publice, iar ultima a fost inacceptabilă

Inquam Photos / George Calin
" "

Primul ministru Ludovic Orban spune că schimbarea profesorului Adrian Streinu-Cercel din funcţia de şef al Comisiei anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătăţii nu este o decizie „personală” şi afirmă că va colabora în continuare cu acesta, atunci când va fi cazul, Orban catalogând în continuare drept „inacceptabile” propunerile acestuia pentru gestionarea crizei epidemiologice.

Premierul Ludovic Orban a respins afirmaţiile conform cărora schimbarea profesorului Adrian Streinu-Cercel din fruntea Comisiei anti-COVID din cadrul Ministerului Sănătăţii ar fi un gest politic sau personal.

" "
" "

„Domnul Cercel a fost schimbat din funcţia de preşedinte al comisiei anti-COVID şi a fost schimbat în urma unor declaraţii publice, iar ultima declaraţie publică a fost inacceptabilă. (…) Este o decizie de bun simţ care a fost luată. Nu a fost nimic personal. Şi astăzi la reuniunea Consiliului de suport tehnico-ştiinţific a fost prezent domnul Streinu Cercel şi de fiecare dată când a fost necesar am colaborat şi vom colabora şi de acum. Dar, pe de altă parte, nu-şi poate permite un om care deţine o calitate oficială să comunice punlic şi să prezinte într-un mod care să creeze efecte atât de negative în percepţia publică…” a afirmat primul ministru, vineri, la Antena 3.

El a catalogat măsurile prezentate de Institutul „Matei Balş” drept „foarte grave”, spunând că acestea „produc efecte emoţionale, afectează psihic categorii ample de persoane”.

În ceea ce priveşte sistemul sanitar, primul ministru a spus că este nevoie de o îmbunătăţire a calităţii managementului din spitale, după ce au fost cazuri în care „calitatea managementului s-a dovedit a fi slabă”, iar unii manageri „au scăpat situaţia de sub control”.

Orban s-a arătat de asemenea optimist cu privire la posibilitatea de a completa numărul de ventilatoare în secţiile de terapie intensivă, spunând că speră ca într-un timp scurt să reuşească achiziţionarea a 400 de ventilatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *