Skip to content
Politică

Orban, după consultări: Referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar trebui să fie simultan cu prezidenţialele

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, la Cotroceni, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că PNL susţine toate demersurile preşedintelui pentru transpunerea rezultatelor referendumului. Orban a apreciat că referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar trebui să fie organizat simultan cu alegerile prezidenţiale, scrie news.ro.

Voinţa cetăţenilor de la referendum reprezintă lege pentru noi şi PNL susţine toate demersurile preşedintelui pentru a transpune în fapt voinţa exprimată de cetăţeni la acest referendum”, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că PNL susţine clar şi ideea de refacere a dezbaterii publice pentru a genera o legislaţie europeană în domeniul justiţiei, care să ţină cont de recomandările MCV, ale Comisiei de la Veneţia şi GRECO.

PNL va susţine toate iniţiativele de revizuire a Constituţiei şi orice alte iniţiative care sunt necesare pentru a transpune voinţa cetăţenilor”, a mai afirmat Orban.

Liderul PNL a precizat că „ar fi o soluţie bună să se ajungă la referendum odată cu alegerile prezidenţiale, pentru că e şi mai bine, şi mai potrivit, şi mai ieftin”.

Ludovic Orban a precizat, pe de altă parte, că textul moţiunii de cenzură va fi gata foarte curând şi că moţiunea va fi depusă înaintea încheierii sesiunii parlamentare.

El a mai spus că PNL nu susţine alegerea preşedinţilor de CJ prin vot uninominal.

Întrebat despre faptul că aceasta ar fi susţinută însă de unii preşedinţi de CJ liberali, Ludovic Orban a replicat: „E ruşinos pentru Oprişan că se prevalează de o consultare internă făcută în cadrul Uniunii Consiliilor Judeţene. (…) Poziţia oficială a PNL e poziţia exprimată de mine. Prin această OUG Guvernul a arătat că e în continuare prizonierul vechililor roşii. (…) Vom sesiza Avocatul Poporului să atace la CCR această ordonanţă”.

Delegaţia PNL la consultări a fost compusă din preşedintele partidului, Ludovic Orban, deputaţii Raluca Turcan, Florin Roman şi Ion Ştefan şi preşedintele PNL Bistriţa, Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *