Skip to content
Societate

Orban, după discuția cu sindicatele și patronatele pe majorarea salariului minim: ‘Vor sta la baza mecanismului’

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că a avut discuții bune, în mare parte, la Guvern, cu patronatele și sindicatele privind majorarea salariului minim pe economie. Orban a punctat că în procesul de majorare a salariului va ține cont de doleanțele acestora, printre care creșterea veniturilor bazată pe prognoza economică.

„Sigur că patronatele sunt în mare parte pentru . Sindicatele au venit cu niste propuneri pe care le analizăm. Vor sta la baza mecanismului prin care se va calcula salariul minim pe economie. Am reținut dorința unora de a ține cont de prognoze.  Rămâne de văzut. Bugetul anul trecut a fost făcut pe creștere economică de 5,5%, iar anul anul astă creșeterea este mai mică”, a spus Ludovic Orban.

Președintele Cartel Alfa Bogdan Hosu a afirmat, după discuția cu premierul, că actuala formulă de calcul propusă de Guvern va duce la înghețarea salariului minim într-o anumită perioadă de timp. El i-a propus premierului Ludovic Orban să revină la varianta ca din 2020, salariul minim garantat brut să fie de 2260 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *