Skip to content
Politică

Orban e sigur că moțiunea nu va trece: Dacă un parlamentar PNL va vota, va fi exclus din partid

Inquam Photos/George Călin

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, consideră că moţiunea de cenzură nu va lua niciun vot în plus peste voturile pe care le au PSD şi AUR, precizând că parlamentarii PNL nu vor vota la moţiune. Orban a precizat că în cazul în care un parlamentar PNL va face acest lucru, el va fi exclus din partid.

Orban a fost întrebat marţi, despre votul la moţiunea de cenzură.

Nu va lua niciun vot în plus peste voturile pe care le au PSD şi AUR”.

Întrebat dacă era acelaşi rezultat şi dacă parlamentarii coaliţiei ar fi votat, Orban a răspuns: “Cel mai probabil da. Numai că suntem patru grupuri parlamentare pentru prima oară confruntaţi cu o moţiune, noi trebuie să asigurăm coeziunea actului de guvernare, să dezvoltăm o încredere reciprocă şi asta a fost decizia noastră ca să nu existe niciun fel de…Era suficient să apară un singur vot în plus şi începea deja să înceapă o cântare că cine e parlamentarul care a votat moţiunea de cenzură şi am hotărât clar: suntem prezenţi, nu votăm”.

Liderul PNL a mai afirmat că nu ştie dacă au existat negocieri între liderii PSD şi parlamentarii din coaliţie.

De asemenea, întrebat dacă cineva din PSD a încercat să discute cu el despre votul la moţiune, Orban a răspuns: “Nu, PSD a dat numai declaraţii publice insinuând că eu aş putea să determin parlamentari PNL să votez în favoarea moţiunii. Este o calomnie, o jignire fără margini la adresa mea ca cineva să îmi spună că eu aş putea vreodată nu să votez sau să îi cer unui parlamentar PNL să voteze o moţiune de cenzură a PSD-ului. Probabil au vrut să bage băţul prin gard în interiorul PNL rostind insinuări şi calomnii despre mine. Niciun parlamentar PNL nu va vota moţiunea de cenzură”.

De asemenea, Orban a mai transmis că daca un parlamentar PNL nu va respecta decizia partidului privind votul la moţiune, va fi exclus din partid, informează news.ro.

Nu mai este membru al PNL. În conformitate cu statutul, nerespectarea hotărârilor organismelor statutare ale PNL, mai ales într-o situaţie de genul ăsta, duce automat la pierderea automat a calităţii de membru. E temei de excludere din partid”, a precizat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *