Skip to content
Economie

Orban face anunţul aşteptat: Acord în coaliţie pentru PNDL 3, în valoare de 50 miliarde lei

radu-tudor.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţă că în cursul acestui an va fi reglementat din punct de vedere legislativ un nou plan de investiţii după modelul Planului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), cu o valoare de aproximativ 50 de miliarde de lei.

Am discutat, s-a discutat şi în coaliţie, trebuie menţionat, nu ştiu dacă premierul v-a povestit, am discutat şi în coaliţie programul PNDL 3 în linii mari, cam ce am discutat şi la Biroul Executiv, adică lansarea unui nou plan de investiţii de o valoare aproximativă de 50 de miliarde într-un plan multianual, cu emiterea actului normativ, a Ordonanţei, în cursul acestui an, urmând să înceapă procedurile de selecţie pe baza criteriilor şi procedurilor care urmează să fie stabilite prin normele metodologice”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă,  susţine că „lansarea noului PNDL 3, cu o alocare substanțială pentru următorii ani, a fost solicitată de mai multe ori de Președintele PNL, Ludovic Orban, încă de la inceputul acestei guvernări, și ne așteptăm ca acest program să fie inițiat chiar din această toamnă.

Ne-am asumat obligaţia conducerii PNL şi a Guvernului PNL de a sprijini toate proiectele comunităţilor locale conduse de primarii liberali şi a judeţelor conduse de preşedinţi de Consilii judeţene ai PNL„, a scris pe Facebook Dancă.

Decizia vine în contextul Congresului PNL programat pe 25 Septembrie. Sute de primari liberali au cerut finanţare pentru diverse proiecte de dezvoltare locală.

Ludovic Orban declarat, joi, că este necesar ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL 3, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcţiune. Preşedintele PNL afirma că pentru acest program trebuie prevăzute cel puţin 40 de miliarde de lei, sumă care să ajute la dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă şi canal.

În 4 iulie, Ludovic Orban afirma că PNDL 3 este o necesitate, dar să fie un program adevărat cu o sumă care să permită realizarea unor obiective de investiţii. În 29 iunie, premierul Florin Cîţu anunţa că nu se mai face PNDL, întrucât, prin Compania Naţională de Investiţii, avem proiecte de 7 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *