Skip to content
Politică

Orban îi asmute pe primarii PNL contra lui Flutur EXCLUSIV

News Bucovina

Conducerea PNL se aşteaptă la noi confruntări cu primarii liberali în această toamnă, dacă CCR va accepta sesizările ridicate de Klaus Iohannis pe tema Codului Administrativ. Caz în care Codul va reveni în Parlament iar deputaţii şi senatorii PNL vor fi din nou obligaţi să facă slalom printre imaginea PNL şi interesele propriilor primari.

Morga de partid de Opoziţie a obligat conducerea PNL să se ridice împotriva Codului Administrativ. Un Cod care instituie nemeritate pensii speciale pentru primarii, îi derobează pe edilii şefi de responsabilitate în ceea ce priveşte legalitatea actelor şi îi scapă pe primari de problema opoziţiei în Consiliile locale – unde hotărâri care se luau până acum doar cu majoritate calificată, de 2/3, vor trece conform noului Cod cu majoritatee simplă de 50 plus 1.

Noutăţi evident pe placul oricărui primar indiferent de culoarea lui politică, motiv pentru care edilii liberali au sărit în cârca lui Ludovic Orban pe motiv de contestatare a Codului.

Conducerea PNL nu simte nevoia să dea ochii cu edilii locali liberali

Acesta fiind contextul liberal, este clar că Orban nu doreşte să se confrunte cu primarii PNL adunaţi, la o întâlnire a Ligii Aleşilor Locali ai PNL, de exemplu. Întâlnire care avea loc anual, la început de septembrie, dar care nu a mai fost convocată de doi ani – realitate reclamată la ultima şedinţă a conducerii PNL de primarul din Călăraşi, Dan Drăgulin, după cum a aflat PSnews.ro pe surse.

Ca să scape, Ludovic Orban l-a băgat la mijloc pe Gheorghe Flutur – preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL şi posibil viitor lider suprem al partidului (în cazul în care Orban cade) conform unor mai vechi zvonuri liberale.

Flutur trebuia să convoace Liga, nu conducerea partidului – susţine Ludovic Orban. Iar dacă tot i s-a pomenit numele, Flutur a fost tocat la ultimul Birou Executiv şi pentru faptul că nu participă mai niciodată la şedinţele conducerii PNL, deşi e membru. Dezinteres care, nu-i aşa, nu dă deloc ine pentru un posibil viitor preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *