Skip to content
Politică

Orban îi bate obrazul lui Cîţu pentru demiterea lui Nazare: A fost revocat ministrul Finanțelor, dar iată că avem o rectificare pozitivă consistentă

Inquam Photos/Octav Ganea

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat marți că este „foarte greu” să schimbi miniștri în primul an de guvernare și a oferit drept exemplu cazul Alexandru Nazare, spunând că, deși acesta a fost revocat, România are astăzi „o rectificare pozitivă consistentă” în urma rezultatelor activității derulate de Ministerul Finanțelor.

Întrebat după ședința coaliției cum comentează declarația premierului privind o eventuală demisie din funcție dacă nu câștigă competiția din PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Nu comentez, orice decizie legată de formula ulterioară va fi luată de forurile statutare ale Partidului Național Liberal și, de asemenea, în cadrul coaliției acele decizii care țin de coaliție”.

Întrebat dacă susține schimbarea miniștrilor în cazul în care evaluarea impune un astfel de demers, președintele PNL a adăugat: „Și aici v-am spus, punctul meu de vedere a fost clar. E foarte greu să te apuci să schimbi miniștri în primul an de guvernare. Nu vreau acum să comentez că s-a făcut o revocare a ministrului Finanțelor care iată că după rezultatele activității Ministerului Finanțelor și după modul în care a fost condus Ministerul Finanțelor, astăzi, avem o rectificare pozitivă consistentă”.

Alexandru Nazare a fost remaniat din funcția de ministru al Finanțelor în 8 iulie, iar interimatul a fost preluat de premierul Florin Cîțu. Întrebat când va fi numit un titular pentru acest portofoliu, Ludovic Orban a precizat: „Am abordat acest subiect împreună cu premierul, cât de curând. Probabil se va merge până la limita termenului”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *