Skip to content
Politică

Orban îi cere socoteală lui Gorghiu: Degeaba devii parte dintr-o majoritate!

agerpres.ro

Deputatul PNL Ludovic Orban îi cere socoteală Alinei Gorghiu (președintele Partidului Național Liberal) în perspectiva alegerilor parlamentare de pe 11 decembrie.

Într-un status postat, vineri, pe Facebook, parlamentarul îi răspunde șefei de partid, după ce aceasta declarase (tot astăzi) că va demisiona dacă PNL nu va reuși să facă majoritatea parlamentară care – după scrutinul legislativ – să dea premierul.

CITIȚI ȘI: Blaga îi arată ușa lui Gorghiu: Este o poziție corectă! EXCLUSIV

Aspectul subliniat de către Ludovic Orban se referă la scorul electoral pe care îl va obține PNL, astfel încât formațiunea politică să nu ocupe o poziție insignifiantă într-o eventuală coaliție.

Redăm mai jos mesajul complet al lui Orban:

„Ce trebuie sa faca intr- o democratie presedintele unui partid care pierde alegerile se cam stie. 

Astept altceva de la liderul ( acum unic ) al PNL. Astept sa decida si sa anunte public care este obiectivul politic al PNL la alegerile parlamentare, Acest obiectiv nu poate sa fie decat castigarea alegerilor. Nu formarea unei majoritati in jurul unui premier care este mai mult sau mai putin al tau Degeaba devii parte dintr- o majoritate, daca ai 20,25 sau 30%. Pentru a putea guverna conform programului tau de guvernare trebuie sa castigi alegerile si sa formezi majoritatea in jurul tau.

Important acum este ce faci ca sa castigi aceste alegeri. Cum ii convingi pe romani, atat cei care te-au votat la locale, cat mai ales pe cei care nu au venit la vot la locale ( care sunt cei mai multi ) sa voteze PNL.

Nu imi este indiferenta soarta unuia sau altuia dintre membrii PNL. Dar mult mai mult imi pasa de ce se intampla cu PNL. Iar cel mai mult imi pasa de ce se va intampla cu Romania in urmatorii 4 ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *