Skip to content
Politică

Orban îi pune la zid pe PSD-iștii care vor revocarea lui Kovesi: Au un singur obiectiv!

cotidianul.ro

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, îi pune la zid pe acei membri ai Partidului Social Democrat (PSD) care vor revocarea procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

Fostul deputat a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Braşov, că decizia preşedintelui Klaus Iohnnis privind revocarea şefei DNA este „cronica unei decizii care este cunoscută”. Același Orban a opinat că niciunul dintre motivele ministrului Justiţiei de revocare a acesteia nu are „niciun temei serios”, transmite News.ro.

„Este cronica unei decizii care este cunoscută. În ceea ce ne priveşte pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului-şef DNA şi noi considerăm că nu există niciun temei serios pentru acest demers”, a spus Orban, întrebat ce decizie crede că va lua preşedintele cu privire la revocarea procurorului-şef al DNA.

De asemenea, referitor la posibilitatea ca PSD să atace decizia preşedintelui la Curtea Constituţională, liderul PNL a afirmat că PSD are un singur obiectiv: acela de a pune „botniţă procurorilor, să nu-i mai deranjeze pentru furăciunile pe care le-au făcut sau le fac”. Orban a adăugat că PNL susţine independenţa justiţiei şi derularea unei campanii anticorupţie, dar fără abuzuri şi cu dosare „care stau în picioare”.

„Şi dacă atacă, ce? Oricum, PSD, ştie toată lumea, are un singur obiectiv: să pună botniţă procurorilor, să nu-i mai deranjeze pentru furăciunile pe care le-au făcut sau le fac. Noi susţinem independenţa justiţiei, susţinem derularea unei campanii anticorupţie. Evident, fără abuzuri, cu dosare care stau în picioare, cu doasare bine fundamentate, care să reflecte realitatea. Această campanie anticorupţie este necesară, pentru că se vede cu ochiul liber – la conducerea ţării se află nişte oameni care sunt certaţi cu legea”, a punctat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *