Skip to content
Politică

Orban îl desființează pe Tăriceanu după declarațiile dure despre UE

romanialibera.ro

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal (PNL), îl desființează pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în urma acuzațiilor pe care acesta din urmă le-a făcut Uniunii Europene.

Citiți și Tăriceanu ia de guler Comisia Europeană pe tema abuzurilor din sistemul judiciar

Concret, Orban susține că afirmațiile lui Tăriceanu sunt revoltătoare și pot aduce prejudicii grave României, conform unui comunicat de presă remis redacției PSnews.ro.

„Consider revoltător modul în care, astăzi, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a permis să enunțe o serie de poziții împotriva instituțiilor europene și să aducă, astfel, grave prejudicii României.

Călin Popescu Tăriceanu a uzurpat funcția de președinte al Senatului întrucât pentru pozițiile exprimate în cadrul reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa nu a avut mandat din partea senatorilor, dar a vorbit în numele lor.

A devenit tot mai clar faptul că dnul Tăriceanu este susținătorul fățiș al unui proiect anti-european și trompeta intereselor contrare apartenenței României la Uniunea Europeană. Susțin acest lucru întrucât Călin Popescu Tăriceanu nu se află la prima abatere, dar în acest moment lucrurile au devenit extrem de grave. Prin pozițiile domniei sale, iresponsabile, încalcă jurământul depus în calitate de demnitar al statului român, iar această conduită echivalează cu o formă de trădare a intereselor României”, a spus Orban.

De asemenea, liderul liberalilor susține că Tăriceanu și Dragnea își dau pe față planul de a izola România în cadrul Uniunii Europene, cerându-i președintelui Senatului să demisioneze.

„Alăturate declarațiilor recente ale lui Liviu Dragnea referitoare la UE și NATO, afirmațiile lui Călin Popescu Tăriceanu devoalează un plan al liderilor PSD-ALDE de izolare a României în cadrul Uniunii Europene. Nu exclud chiar ca acești doi indivizi să ajungă să cocheteze, în mod oficial, cu scoaterea României din UE, în cazul în care oficialii europeni nu le îndeplinesc hachițele.

Amintesc faptul că, prin aderarea la Uniunea Europeană, România s-a angajat din proprie inițiativă să respecte valorile și standardele europene, iar în cazul Justiției a fost instituit Mecanismul de Cooperare și Verificare tocmai pentru a atinge aceste standarde sub îndrumarea Comisiei Europene.

În numele PNL, solicit demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului, pentru că nu poate să rămână în această poziție o persoană care utilizează funcția deținută împotriva intereselor fundamentale ale României și a voinței existente la nivelul acestei instituții fundamentale”, a adăugat liderul liberalilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *