Skip to content
Politică

Orban: În ultima perioadă, a avut loc o politizare excesivă a MAE; e nevoie de depolitizare urgentă

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că, în ultima perioadă, a avut loc o politizare excesivă a Ministerului Afacerilor Externe şi a subliniat necesitatea depolitizării urgente a acestei instituţii, potrivit Agerpres.

În ultima perioadă, am constatat că a avut loc o politizare excesivă a ministerului, de natură să afecteze capacitatea sa instituţională, şi este necesară remedierea acestei deficienţe. Este nevoie de depolitizarea urgentă a acestei instituţii ca a oricărei instituţii a statului român şi a Guvernului şi menţinerea fiecărei instituţii în cadrul legal, în conformitate cu misiunea pe care o are în cadrul statului român„, a spus Orban, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru de Externe de către Bogdan Aurescu.

Orban a arătat că este nevoie de o reorganizare a MAE.

Aveţi în faţa dumneavoastră o sarcină complexă. Este necesară reorganizarea MAE pe principii de profesionalism, integritate, seriozitate, consecvenţă şi mai ales pe eficienţă. În calitate de prim-ministru, voi acorda tot sprijinul meu ministrului Afacerilor Externe în eforturile sale în atingerea acestui obiectiv„, a menţionat el.

Premierul a afirmat că obiectivul principal al politicii externe este creşterea influenţei şi a profilului internaţional al României.

În calitate de prim-ministru voi acţiona pentru eficientizarea MAE, a acţiunii noastre de politică externă, sprijinind prin intermediul Guvernului şi al MAE activitatea preşedintelui României, care este din punct de vedere constituţional factorul de decizie în domeniul politicii externe şi al afacerilor europene„, a mai spus Orban.

În privinţa alegerilor prezidenţiale, el a arătat că va cere de urgenţă evaluarea stadiului pregătirii şi va lua toate măsurile necesare pentru sprijinirea MAE în organizarea scrutinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *