Skip to content
Politică

Orban, înaintea şedinței de Guvern pentru completarea hotărârii privind starea de alertă: Avem din nou la dispoziţie instrumentele pe care le are orice Guvern într-o ţară democratică

Guvern Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul s-a reunit în ședință, marți dimineață, pentru a completa hotărârea privind starea de alertă, după intrarea în vigoarea a legii carantinei. Premierul Ludovic Orban a afirmat la începutul şedinţei că România are în sfârşit legea izolării, carantinării.

El a precizat că începând de astăzi autorităţile au din nou la dispoziţie instrumentele pe care le are la dispoziţie orice Guvern într-o ţară democratică.

" "
" "

Începând de astăzi, avem din nou la dispoziţie instrumentele pe care le are orice guvern pentru a lupta eficient contra pandemiei. Sunt reglementate prin lege măsurile specifice şi ne-a revenit practic dreptul de a putea lua măsuri de protecţie a sănătăţii publice. Reamintim românilor că în urma decizii peste 900 de pacienţi au cerut externare şi peste 3.000 de români diagnosticaţi nu au fost internaţi în spitale. Nu am putut impune izolarea, pentru toate persoanele care au fost infectate în această perioadă în urma anchetelor epidemiologice nu aM putut dispune izolarea faţă de persoanele cu care au intrat în contact. Aceste două săptămâni de vid legislativ pot avea efecte negative”, a afirmat prim-ministrul.

Orban a afirmat că vor fi aplicate toate măsurile pentru a opri răspândirea epidemiei: ”Am avut reuniunea a CNSU care a luat deciziile necesare pentru pregătirea şedinţei de Guvern

Legea privind carantina a intrat în vigoare marţi, la trei zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *