Skip to content
Politică

Orban, încrezător în candidații liberali: Brașovul are atât un candidat liberal care să-i promoveze proiectele de interes major la Bruxelles

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat duminică, la Brașov, că județul are atât un candidat liberal care îi va promova proiectele de inters major, în Parlamentul european, cât şi pe el însuşi, care „poate să-i determine pe ceilalţi europarlamentari” să facă acest lucru, scrie Agerpres.

„Susţinem toate obiectivele de investiţii care sunt vitale pentru Braşov: aeroportul – şi aici îl felicit pe preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, pentru toate progresele remarcabile pe care le-a făcut aproape fără niciun fel de sprijin al guvernului; autostrada care să facă legătura cu Bucureştiul şi mai ales un drum expres spre Sibiu sau finalizarea autostrăzii Transilvania, care să asigure legătura Braşovului cu graniţa de vest, practic conectarea la reţeaua de transport europeană, precum şi multe alte proiecte subsecvente. PNL are un candidat care reprezintă Braşovul – Siegfried Mureşan – şi, evident, mă are şi pe mine, care pot să-i determin pe toţi europarlamentarii PNL să sprijine la nivelul UE toate proiectele care sunt de interes major pentru Braşov”, a afirmat Orban, care a fost prezent la Parada Junilor.

Liderul liberal a subliniat că a participat la acest eveniment, „sărbătoarea de căpătâi” a Braşovului, fiind el însuşi braşovean la origini.

„Am venit acasă, la o serbare tradiţională unică, care arată identitatea şi personalitatea Braşovului, sărbătoarea de căpătâi, unică în România. Să nu uităm că aici, în Braşov, s-a folosit pentru prima oară limba română ca limbă de cult în biserica din Şchei, că aici românii erau respectaţi, aveau un port extrem de bogat şi de specific şi că această serbare reflectă profunda identitate a românilor din partea Braşovului”, a spus Ludovic Orban.

Candidat al PNL la alegerile europarlamentare, Siegfried Mureşan a spus, cu acest prilej, că intenţionează organizarea, la Parlamentul European, a unui eveniment de promovare a junilor, cu portul şi tradiţiile acestora.

Adrian Veştea, președintele liberal al Consiliului Județean, a subliniat că anul acesta sărbătoarea junilor are o semnificaţie aparte, deoarece se împlinesc 100 de ani de când junii au coborât în cetatea Braşovului.

„Este, practic, cea mai importantă sărbătoare pe care noi, braşovenii, o avem, este o sărbătoare foarte veche, anul acesta se împlinesc 100 de ani de când junii au coborât în cetatea Braşovului. Este un eveniment în care ne amintim de tradiţiile noastre, de lucrurile frumoase, de faptul că suntem împreună, de lucrurile care ne leagă şi ne fac să ne simţim bine”, a punctat Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *