Skip to content
Politică

Orban, intransigent cu pretenţiile USRPLUS: PNL stabilește premierul, iar PNL îl susține pe Florin Cîțu. Ministrul care atacă premierul să-şi scrie demisia

Inquam Photos/Octav Ganea

Aflat în vizită în judeţul Maramureş, la o acţiune de împădurire, liderul PNL Ludovic Orban nu a ratat ocazia de a puncta ferm decizia liberalilor de a nu ceda presiunilor partenerilor de la USRPLUS, care cer schimbarea lui Florin Cîţu din funcţia de premier.

Şeful liberalilor  spus că a discutat cu cei de la USR-PLUS și le-a explicat că el este de acord cu remanierea lui Vlad Voiculescu și le-a cerut să facă o analiză obiectivă, pentru că vor ajunge la concluzia că ministrul trebuia schimbat.

Am văzut mai multe informații pe surse că voi participa la o ședință a Coaliției la Cotroceni, dar nici nu am avut nicio invitație în acest sens. Bineînțeles, comunic cu președintele României, PNL face echipă cu președintele României.

Am comunicat cu partenerii de coaliție și ceea ce le-am spus lor, o spun spun și public. Din păcate, există unii care trăiesc din conflict, care se hrănesc din conflict. Eu le transmit și celor din USR-PLUS că noi suntem într-un proiect de contrucție și nu avem nevoie de conflicte. Eu le recomand să facă o analiză obiectivă a activității ministrului demis și vor vedea că era o decizie indispensabilă.

Nu USR stabilește premierul, ci PNL, iar PNL îl susține pe Florin Cîțu. Nu putem schimba premierul de fiecare dată când se supără unul sau altul.În ceea ce ne privește îl susținem pe Florin Cîțu, apreciem pozitiv activitatea premierului Florin Cîțu.

Am susținut public ședința premierului și pot să vă spun că la ultimele 2 ședințe ale coaliției le-am cerut celor de la USR-PLUS să ia ei decizia de schimbare a lui Vlad Voiculescu.

Acum, să nu-i dăm importanță mai mare decât trebuie. Din punctul meu de vedere, decizia premierului era necesară, indispensabilă și pune bazele pentru creșterea calității în domeniul Sănătății”, a spus Ludovic Orban.

În context, Orban a avertizat că ”orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia”, iar acel ministru nu mai are ce căuta în guvern. Afirmațiile vin după o serie de atacuri ale miniștrilor USR-Plus la adresa premierului Cîțu.

Foarte multe lucruri la Ministerul Sănătății așteaptă să se termine acest exercițiu de supărare și să se pună un nou ministru. Înainte de a ataca premierul, orice ministru trebuie să-şi scrie demisia, trebuie să plece acasă aşa cum a păţit Voiculescu. Nu este un moft, este obligaţia premierului, îi avertizez pe toţi miniştrii. Orice ministru care face declaraţii împotriva premierului trebuie să aibă bagajele făcute”, spune Orban.

Orban l-a atact direct și pe Vlad Voiculescu despre care spune că nu a îndeplinit mai multe proiecte necesare pentru atragerea fondurilor europene și nu a aprobat proiecte pentru doatarea spitalelor. ”Am alocat 1,3 miliarde pentru dotarea spitalelor, dar ministerul Sănătății nu a aprobat decât 20 de proiecte în primul rând”, a susținut Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *