Skip to content
Politică

Orban își dezvăluie planul de bătaie: mobilizare masivă contra „aberațiilor economice” ale PSD EXCLUSIV

ziuaconstanta.ro

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care și-a dezvăluit planul de bătaie – mai precis, o mobilizare masivă împotriva „aberațiilor economice” ale Partidului Social Democrat (PSD).

Haosul economic PSD-ist

Concret, Orban a criticat dur intenția PSD de a majora salariul minim (până la 2.000 de lei în 2018, 2.200 lei în 2019 şi 2.400 lei în 2020), calificând-o drept „o promisiune mincinoasă, care va avea ca efect pierderea a zeci, poate chiar a sute de mii de locuri de muncă”.

În același context, Ludovic Orban a avertizat că unii antreprenori români vor apela la tertipuri pentru a eluda legislația fiscală (vor intra în așa-numita „zonă gri”).

„Promisiunea de aducere a salariului minim pe economie la 2.000 de RON este o promisiune mincinoasă, care va avea ca efect pierderea a zeci, poate chiar a sute de mii de locuri de muncă, pentru că sunt foarte multe ramuri economice unde marja de profit a firmelor este foarte mică și unde creșterea salariului minim pe economie peste un anumit nivel (1.500-1.550 de RON) va duce la dispariția profitabilității și, în mod evident, dacă sunt firme străine, acestea se vor reloca în alte țări, unde mâna de lucru este mai ieftină (ca să mențină profitabilitatea), iar dacă sunt întreprinzători autohtoni, ei vor găsi soluții din zona gri pentru a menține profitabilitatea firmelor – adică vor angaja probabil pe 4 ore și, de fapt, oamenii vor munci mai mult. De altfel, se și întâmplă lucrul ăsta în mai multe zone ale economiei”, a detaliat liderul liberal, pronunțându-se „categoric” împotriva promisiunilor social-democrate din domeniul salarizării.

În ceea ce privește mutarea impozitării de pe profit pe cifra de afaceri, Ludovic Orban a atras atenția că aceasta „este o nebunie care va duce la închiderea a zeci de mii de firme, care va duce la plecarea din România a mii de firme importante”.

În cotninuare, fostul ministru al Transporturilor a creionat perspectiva unui șomaj în creștere și a unor fonduri de salarii bugetare și pensii din ce în ce mai reduse.

„De altfel, sunt întreprinzători importanți care deja au anunțat cu subiect și predicat că, dacă se introduce impozitul pe cifra de afaceri, vor pleca din România. De asemenea, foarte mulți investitori care astăzi sunt interesați să investească în România nu vor mai veni în România.

Măsura în sine va duce la oprirea oricărei creșteri economice și la distrugerea unei mari părți din mediul de afaceri, care până la urmă va afecta negativ întreaga societate românească, pentru că va duce la creșterea șomajului, la scăderea veniturilor în mediul privat. Și, în ultimă instanță, nu vor mai exista resurse financiare nici pentru cei care lucrează în sectorul public sau pentru pensionari, ca să li se plătească salariile, respectiv pensiile, a punctat PNL-istul.

PNL sună mobilizarea

În acest punct, întrebat cum este pregătit PNL să contracareze planurile economice ale PSD, Ludovic Orban a vorbit nu doar despre coalizarea unei opoziții în Parlament (prin negocieri de la om la om între liberali și aleși din alte partide decât PSD), cât mai ales despre mobilizarea mediului de afaceri.

„Noi ne vom opune la nivelul Parlamentului prin toate procedurile legale și constituționale, dar suntem conștienți că nu este suficient: vom face o mobilizare a mediului de afaceri, a părții active din societate, a părții care simte pericolul unor astfel de măsuri, pentru a împiedica adoptarea unor asemenea aberații economice.

Cu siguranță, vom apela la toți parlamentarii, indiferent de formațiunea politică (mai ales la parlamentarii care nu sunt în PSD), pentru a-i convinge să voteze împotriva modificărilor făcute pe furiș la adresa programului de guvernare și care lovesc puternic în mediul de afaceri și mai ales în oamenii care muncesc, care creează plusvaloare, de pe care se iau șapte piei pentru a se putea plăti pomenile PSD.

Vom aborda atât politic, cât și fiecare parlamentar individual, pentru a prezenta punctul nostru de vedere și consecințele extrem de grave asupra economiei românești ale unor astfel de măsuri – pentru că este un șir întreg de măsuri: impozitarea cifrei de afaceri, introducerea taxei de solidaritate, preconizata desființare a Pilonului II de pensii (care, chiar dacă a fost dezmințită de președintele PSD, în realitate se pregătește), introducerea unui cod separat pentru plata TVA-ului, creșterea taxei către ANRE și ANCOM a operatorilor din energie, respectiv din telefonie… Este vorba despre o serie de măsuri pitite în programul de guvernare, care vor afecta negativ mediul de afaceri și care, până la urmă, vor avea drept consecință băgarea României în criză”, a încheiat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *