Skip to content
Politică

Orban, mesaj de Ziua Aviaţiei: Munca lor înseamnă apărarea şi securitatea spaţiului aerian al României

Ludovic Orban facebook

Munca profesioniştilor din domeniul aviaţiei civile şi militare înseamnă înseamnă apărarea şi securitatea spaţiului aerian al României dar şi siguranţa călătoriilor cu avionul, şanse nepreţuite pentru cei a căror viaţă depinde de accesul cât mai rapid la unităţi medicale, dar şi intervenţii vitale în situaţii de urgenţă, afirmă premierul Ludovic Orban în mesajul transmis cu ocazia Zilei Aviaţiei.

„Îi sărbătorim astăzi pe profesioniştii aerului şi întreg personalul din domeniul aviaţiei civile şi militare, cu convingerea că munca lor înseamnă siguranţa călătoriilor noastre cu avionul, şanse nepreţuite pentru cei a căror viaţă depinde de accesul cât mai rapid la unităţi spitaliceşti din ţară sau de peste hotare, intervenţii vitale în situaţii de urgenţă şi, nu în ultimul rând, înseamnă apărarea şi securitatea spaţiului aerian al României. Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, marcată în aceeaşi zi când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor, este un bun prilej de a le mulţumi tuturor pentru activitatea lor, pentru profesionalismul, responsabilitatea şi curajul cu care îşi fac datoria”, afirmă premierul Ludovic Orban.

El precizează că, în pandemia cu noul coronavirus, mulţi dintre aviatori s-au aflat şi ei în linia întâi în lupta pentru viaţă: ”Au existat cazuri de pacienţi care au avut nevoie să fie transportaţi de urgenţă, pe calea aerului, la spitale aflate la distanţe mari, au fost transporturi aeriene de materiale sanitare absolut necesare în contextul crizei sanitare – eforturi pentru care toţi cei implicaţi merită recunoştinţa şi respectul nostru”.

Pentru Orban, aviaţia a devenit în peste o sută de ani de istorie un domeniu extrem de complex.

Performanţele profesioniştilor aviaţiei din România sunt astăzi recunoscute şi apreciate în lume, atât în domeniul civil, cât şi în cel militar, şi avem aici exemplul celor care ne reprezintă ţara în misiunile desfăşurate sub mandat ONU, OSCE sau NATO. Am o deosebită admiraţie pentru munca tuturor. Vă mulţumesc şi vă felicit pentru tot ceea ce faceţi. La mulţi ani şi Cer senin!”, se mai arată în mesajul lui  Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *