Skip to content
Politică

Orban: Ne dorim anticipate. Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban spune că PNL doreşte organizarea de alegeri anticipate, precizând că în prezent Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei.

“Ne dorim anticipate, Partidul Naţional Liberal susţine alegerile anticipate. Am dat această declaraţie de sute de ori. Şi este normal şi firesc să susţinem acest lucru pentru că la ora actuală Parlamentul nu mai este oglinda fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei. Opţiunile s-au modificat radical şi este clar că Parlamentul trebuie să fie o oglindă fidelă a opţiunilor oamenilor, că puterea trebuie întoarsă la popor, astfel încât oamenii să-şi aleagă reprezentanţii”, a declarat Ludovic Orban, joi seara.

El a explicat că pentru că a se ajunge la alegeri anticipate trebuie să cadă două guverne în Parlament.

“Să existe un număr de formaţiuni politice care să deţină un număr de parlamentari apropiat de 50 la sută care să se asocieze obiectivului nostru şi să garanteze alături de noi că vor respinge două propuneri de guvern. Procedura constituţională e cunoscută. Trebuie ca Parlamentul să respingă două guverne într-o perioadă de timp de minim 60 de zile. Doar astfel preşedintele poate să dizolve Parlamentul. Noi am format o echipă de discuţii, cu care explorăm această posibilitate, cu partenerii politici, încercând să determinăm crearea unei astfel de grupări care să poată să deţină un număr de parlamentari suficient, astfel încât să garanteze respingerea a două guverne”, a mai spus Orban.

El a menţionat că dacă vor exista aceste condiţii, atunci PNL va demara procedura pentru organizarea de alegeri anticipate.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a spus, din nou, joi, că doreşte alegeri anticipate, scrie News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *