Skip to content
Politică

Orban: Ne prezentăm la moţiune, chiar dacă e neconstituţională

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la începutul şedinţei de Guvern, că membrii Executivului se vor prezenta la moţiunea de cenzură, deşi a menţionat că este o procedură neconstituţională. El a spus că prezenţa nu este în calitate de parlamentari, ci doar ca membri ai Guvernului.

Astăzi ne prezentăm la moţiunea de cenzură chiar dacă e o procedură neconstituţională, ea se derulează şi va trebui să fim prezenţi la Parlament, ca şi Guvern. Sigur că poziţia politică este foarte clară, că noi nu participăm la această poţiune de cianură care este în afara în Constituţiei, ca şi parlamentari, dar ca Guvern va trebuie să fim prezenţi. Aşa că la ora 14 va trebui să fim prezenţi la moţiune”, a afirmat Orban, citat de news.ro.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate, luni, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iniţiată de 205 senatori şi deputaţi. În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar USR şi PNL nu participă la vot. UDMR a precizat că decide până la ora şedinţei cum se va poziţiona, iar PSD se bazează pe voturile tuturor parlamentarilor proprii. Social-democraţii care nu se vor prezenta sau vor vota altfel decât a decis partidul nu vor mai face parte din echipa PSD, a anunţat prim-videpreşedintele formaţiunii, Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *