Skip to content
" "
Politică

Orban: Nerespectarea regulilor de protecţie sanitară trebuie sancţionată

PS News

Premierul Ludovic Orban a anunţat că nerespectarea regulilor de protecţie sanitară trebuie sancţionată în conformitate cu prevederile legale, iar cei care nu le respectă se pun pe ei în pericol, dar îi pui şi pe cei din familie, pe apropiaţi sau pe colegi.

Orban a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Modrogan, în baza cărei hotărâri au fost date amenzile în judeţul Argeş. „În baza hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Toate amenzile pot fi date din momentul publicării în Monitorul Oficial”, a precizat premierul.

Întrebat ce se va întâmpla cu amenzile date până acum şi dacă pot fi contestate în instanţă, Ludovic Orban a răspuns: „Oricine va contesta amenda, va avea şanse să câştige. Pe de altă parte, nerespectarea regulilor de protecţie sanitară, din punctul meu de vedere, trebuie sancţionată în conformitate cu prevederile legale. Dacă nu respecţi regulile de protecţie sanitară te pui pe tine în pericol, dar îi pui pe ceilalţi în pericol, dar în primul rând îi pui în pericol pe cei dragi, pe cei apropiaţi, familia, prietenii, rudele, colegii de birou”.

Referindu-se la programul teraselor, premierul a spus că limitarea programului acestora ar face bine oamenilor: „Decizia de introducere a unor restricții privind orarul va functiona pentru toate tipurile de evenimente de la terasă. E normal. Nu poți limita la ora 23.00 şi pentru unii să permiţi şi pentru alţii să nu permiţi. În judeţele cu risc mare de răspândire în comunitate se știe că multe terase după 23 se transformă în locuri cu multe persoane. Vom da pe unități administrative, municipii, județe. Vom anunța clar după Comitet. Raed Arafat a trimis proiectul și vom comunica public„, a explicat Orban.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *