Skip to content
Politică Societate

Orban: Nesimțirea PSD-ALDE în protejarea lui Tăriceanu este fără limite, iar pasivitatea președintelui CSM este strigătoare la cer

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a condamnat amânarea de către 5 luni în Senat a unui vot privind cererea de încuviinţare a urmării penale pe numele liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, informează b1.ro.

Acesta a solicitat membrilor CSM să sesizeze Curtea Constituţională privind tergiversările din Senat.

Nesimțirea PSD-ALDE în protejarea lui Tăriceanu este fără limite, iar pasivitatea președintelui CSM strigătoare la cer. Tăriceanu urmărește prescrierea faptelor de corupție. După 5 luni de tergiversare a solicitării privind începerea urmării penale în cazul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, senatorii PSD-ALDE din Comisia juridică au găsit de cuviință să obțină o nouă amânare prin boicotarea ședinței acestui for. Este incredibilă sfidarea pe care o manifestă acești indivizi, transformați în slugi ale infractorilor cocoțați la vârful statului, față de toți cetățenii cinstiți din această țară care finanțează prin munca lor funcționarea statului, implicit indemnizațiile pe care le obțin cei care se ascund în spatele imunității parlamentare”, a declarat, marți, liderul PNL, Ludovic Orban, conform hotnews.ro.

Această reacţie vine după ce Comisia juridică a Senatului a suspendat ședința de marți din cauza lipsei de cvorum. Deși nu figura pe ordinea de zi, forul ar fi trebuit să dea un raport pe solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Următoarea întrunire ar putea fi miercuri.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a luat mită 800.000 de dolari, iar procurorii DNA le-au cerut senatorilor să-i ridice imunitatea încă din luna noiembrie a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *