Skip to content
" "
Politică

Orban, noi ironii dure la adresa lui Ponta. Ce îl sfătuiește să mai „sărbătorească”

" "

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a lansat critici extrem de dure, luni seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul Realitatea TV, la adresa premierului Victor Ponta, despre care a declarat că „a depășit până și așteptările sale negative”.

Reacția dură a liberalului vine după ce premierul Ponta a marcat, luni, prin intermediul unui eveniment, trei ani de la înlăturarea prin moțiune de cenzură a Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu.

" "

Citește și: Victor Ponta, ironie maximă la adresa PNL la bilanțul celor trei ani de când e premier

„Victor Ponta este o sursă de energie permanentă. Reușește să mă revolte în asemenea hal, cum numai Traian Băsescu reușea.

(…)

Astăzi a fost senzațional. Unu, să-ți creezi un eveniment din trecerea unei moțiuni de cenzură împotriva unui premier care nu mai era sprijinit nici de PDL, care nu reprezenta mare lucru și care nici n-a stat în funcție. A venit ca să mai capete timp de respirație Traian Băsescu.

După demisia Guvernului Boc, Victor Ponta a fost singurul care s-a dus la investirea cabinetului Ungureanu și care a ținut un discurs, un discurs care a provocat o dezamagire în baza parlamentarilor care nu au vrut ca noi să legitimizăm investirea. Aproape toți parlamentarii PNL își depuseseră demisia prin dorința de a provoca alegeri anticipate, Ponta nu le-a cerut parlamentarilor PSD acest lucru. Au fost pozitii cel puțin ciudate care ulterior au arătat că existau lucruri pe care Victor Ponta n-a vrut să le spună despre ce urma el în viața politică.

Dacă tot s-a hotărât să aniverseze cei 3 ani de la căderea Guvernului Ungureanu, îi sugerez să aniverseze 2 ani și jumătate de la semnarea pactului de coabitare a lui Victor Ponta și Traian Băsescu. Victor Ponta s-a dus și a semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu fără să știe nimeni din USL. Să aniverseze 2 ani de zile de când a propus-o pe Alina Bica în funcția de procuror șef al DIICOT. Să aniverseze 1 an și jumătate de la marțea neagră, care dacă PNL nu se opunea, trecea legea amnistiei. Să aniverseze vreo 2 ani de la celebra înaintare a proiectului legii privind Roșia Montană. (…) Să aniverseze 1 an de când a băgat supraacciza la motorină. Să aniverseze 2 ani de când a introdus impozitul pe venitul agricol pentru toți deținătorii de terenuri și așa mai departe.

A fost o cacealma în care a culminat cu impostură maximă, la ceea ce a făcut astăzi nu m-aș fi așteptat. După ce ai dus cea mai mizerabilă campanie care a existat vreodată în România. (…) A depășit până și așteptările mele negative referitoare la Victor Ponta”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea TV.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *