Skip to content
Politică

Orban nu ia în calcul un eșec la Congresul PNL: Nu voi pierde, voi câştiga. Majoritatea zdrobitoare a rămas alături de mine

Ludovic Orban Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban susţine că își va da demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în cazul unui eşec la Congresul PNL din 25 septembrie, pentru că pierzătorul nu va mai avea legitimitate şi autoritate politică. Însă, susține liderul liberalilor, acesta nu va fi cazul lui, pentru că el nu va pierde, ci va câștiga.

El a declarat, joi, la Botoşani, că o eventuală demisie a sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în cazul unui eşec la Congresul PNL din 25 septembrie, este „o atitudine firească”.

„Este atitudinea firească. Asta se va întâmpla, dar nu voi pierde. Voi câştiga. Ştiţi foarte bine că declaraţia am dat-o pentru că aşa e corect. Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că nu îl mai ascultă nimeni, pentru că nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferită de voturi. Dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, este foarte greu să te mai asculte alţii, parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României”, a afirmat liderul liberal.

Pe de altă parte, Ludovic Orban susţine că din poziţia de lider al PNL a promovat în funcţii de demnitate publică mii de oameni, arătând că o parte din cei pe care i-a susţinut nu mai sunt alături de el, fără a-i oferi „explicaţii solide” legate de decizia lor.

„Sunt oameni pe care eu i-am promovat de-a lungul activităţii mele de preşedinte al PNL care astăzi nu mai sunt cu mine şi nu mi-au dat nişte explicaţii solide cu privire la motivele pentru care nu sunt alături de mine. Pe de altă parte, alături de mine sunt zeci de mii de membri ai PNL. De asemenea, sunt convins că şi în societatea românească există o diferenţă de percepţie între mine şi contracandidatul meu, care şi ea va conta (…) Eu am dus partidul la guvernare, eu am întocmit listele la europarlamentare, eu am alcătuit listele la alegerile parlamentare, eu am luat decizii importante legate de alegerile locale. Practic, se poate spune că eu am promovat mii şi mii de oameni. Nu toţi cei pe care i-am promovat sunt astăzi cu mine, dar majoritatea zdrobitoare a rămas alături de mine”, a afirmat el.

Ludovic Orban a participat, joi, la şedinţa Colegiului Director al filialei teritoriale Botoşani a PNL, în cadrul căreia şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la congresul din 25 septembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *