Skip to content
Politică

Orban: Partidele politice trebuie să anunţe susţinerea demersurilor pentru modificarea Constituţiei

Preşedintele PNL Ludovic Orban spune că partidele politice trebuie să se exprime foarte clar în susţinerea demersurilor pentru modificarea Constituţiei şi a legislaţiei pentru a garanta că voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul organizat de preşedintele Klaus Iohannis va fi pusă în practică. Orban a anunţat că liberalii vor participa la consultările de la Cotroceni, scrie News.ro.

Orban a anunţat, joi, că a convocat pentru luni reuniunea Biroului Politic Naţional al PNL pentru a stabili componenţa delegaţiei partidului şi mandatul formaţiunii la consultările de la Palatul Cotroceni.

“Luni am convocat reuniunea Biroului Politic Naţional a partidului, vom stabili componenţa delegaţiei şi mandatul PNL la aceste consultări. Pentru noi voinţa exprimată de cetăţean este lege. Pentru noi orice iniţiativă de modificare a Constituţiei sau a legilor necesare pentru transpunerea în realitatea politică şi juridică a voinţei exprimate de cetăţeni este de asemenea prioritate zero”, a afirmat Orban.

El spune că PNL s-a implicat cu toată forţa sa în campania pentru referendumul organizat de preşedintele Klaus Iohannis.

Încă din primul moment în care preşedintele României a luat decizia de convoca referendumul şi de a da dreptul cetăţenilor români să oprească asaltul forţelor PSD-ALDE anti-justiţie împotriva dreptăţii, încă din primul moment PNL a fost alături de preşedintele României s-a implicat în campanie cu toată forţa sa politică, toată forţa sa organizatorică, toţi membrii PNL au fost implicaţi în susţinerea acestui referendum şi au contribuit alături de preşedintele României la rezultatul covârşitor al votului dat de cetăţenii români”, a mai spus preşedintele PNL.

Orban le transmite celorlalţi lideri politici din alte partide să nu îndrăznească să nu pună în aplicare voinţa cetăţenilor.

Le transmit un mesaj tuturor oamenilor politici din celelalte partide. Să nu îndrăzniţi să nu puneţi voinţa exprimată de cetăţeni,voinţa exprimată de poporul care deţine suveranitatea şi care s-a exprimat în cadrul unui referendum constituţional este obligatorie pentru toţi oamenii politici. Vă atrag atenţia că orice tentativă a boicota punerea în practică a acestui referendum este neconstiţională şi vă va arunca în afara vieţii politice din România. Preşedintele României a decis foarte bine să cheme partidele la consultări. Partidele politice trebuie să se exprime foarte clar şi să anunţe susţinerea demersurilor pentru modificarea Constituţiei şi a legislaţiei pentru a garanta că voinţa exprimată de cetăţean se va transpune în practică”, a mai declarat Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *