Skip to content
Politică

Orban: Pe 25 septembrie e vorba de a alege între a fi şi a nu fi. Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp

news.ro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că în 25 septembrie liberalii nu vor alege între cei doi candidaţi, ci „între a fi şi a nu fi”, menţionând că adversarii săi au făcut planificări cum se controlează votul în filialale. El a atenţionat că le ştie toată strategia, avertizând că nu ar vrea să se ajungă „în luptă corp la corp”.

Una era situaţia din urmă cu două luni. Astăzi situaţia e complet schimbată. La congresul ăsta nu este vorba de a alege între Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Este vorba de a alege între a fi şi a nu fi. Dacă părea în urmă cu două luni o alegere între, să spun, două variante, nu la fel de bune, dar una bună şi una mai puţin bună, din păcate, acum este o alegere într-o variantă evident bună şi o variantă evident rea pentru PNL„, a declarat Orban, duminică, la Focşani.

El a atenţionat că în 25 septembrie va fi o zi dificilă şi că se va încerca să se controleze votul delegaţilor la Congres. „Pe 25 septembrie va fi o zi grea, dificilă, o zi de cumpănă. Credeţi-mă ce vă spun, ne vom confrunta cu o tentativă de a schimba opţiunea oamenilor, inclusiv acolo. Deja s-au făcut planificări, cum se controlează votul în filialele în care preşedinţii au fost recrutaţi cu arcanul în echipa de presiune care doreşte să siluiască voinţa membrilor PNL. Cum se face controlul, cine face controlul, nu se controlează o filială de către cineva din filiala respectivă, ci se controlează de reprezentanţi din altă filială.

S-a stabilit mecanism dublu de control, le cunosc toată strategia, toate planurile. Noi trebuie să transmitem un mesaj clar. Toţi membrii PNL care vor veni la Congres vor vota liber, secret şi fără control, şi oricine va încerca să controleze votul membrilor PNL va încălca grosolan democraţia şi va fi penalizat de noi, cei care vrem cu adevărat ca voinţa liberalilor să fie respectată„, a transmis Orban.

El a avertizat că nu doreşte să se ajungă „în luptă corp la corp”. „Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp. Toată această tentativă trebuie să se oprească. Destul se mimează votul secret la votul moţiunilor în filiale, care votează împotriva statutului moţiunea. Vă dau numai un exemplu, la Olt, astăzi, au avut Colegiul Director Judeţean şi au votat moţiunile, în condiţiile în care eu mi-am programat prezentarea moţiunii luni. Cum să încalci în picioare statutul, cum să nu respecţi decizia Comisiei de Organizare a Congresului că nu se pot supune la vot moţiunile decât după prezentarea ambelor moţiuni în fiecare filială?”, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *