Skip to content
Politică

Orban: Pentru România, prezenţa lui Iohannis în funcţia de preşedinte al Consiliului European ar oferi foarte multe oportunităţi

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat joi seara, referitor la eventualitatea ca şeful statului să fie ales preşedinte al Consiliului European, că îşi doreşte ca acesta să fie candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, dar că, pe de altă parte, Klaus Iohannis ar avea ocazia „de a ajuta foarte mult România din această poziţie”.

Faptul că se vorbeşte despre posibilitatea ca preşedintele României, Klaus Iohannis, să poată să ocupe o poziţie atât de importantă cum este preşedinţia Consiliului European arată foarte clar prestigiul de care se bucură, recunoaşterea la nivel european, faptul că există o încredere în capacitatea preşedintelui României de a gira o asemenea funcţie. Sunt convins că preşedintele are maturitatea necesară, are, cum să spun, o capacitate de analiză superioară, astfel încât să ia domnia sa decizia în acest caz. (…) Normal că îmi doresc ca preşedintele Klaus Iohannis să fie candidatul nostru la preşedinţie, dar pentru România prezenţa preşedintelui Iohannis în funcţia de preşedinte al Consiliului European ar oferi foarte multe oportunităţi şi preşedintele României ar avea ocazia de a reprezenta România şi de a ajuta foarte mult România din această poziţie„, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă în eventualitatea în care Klaus Iohannis ar ajunge preşedinte al Consiliului European, liberalii sunt pregătiţi să aibă un alt candidat la alegerile prezidenţiale, Orban a răspuns că Iohannis este astăzi candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României.

Cu siguranţă PNL va avea candidatul care va câştiga alegerile prezidenţiale. Dar o astfel de decizie se va lua, sigur, în această eventualitate, pe care n-aş vrea să o discutăm acum. Aţi văzut că preşedintele a fost extrem de prudent şi a refuzat să comenteze nişte zvonuri sau nişte evaluări care sunt făcute de mass media. Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României, astăzi, este Klaus Iohannis. Decizia privitoare la susţinerea candidatului la preşedinţie nu poate să o ia nici preşedintele partidului, (…), nu poate să o ia decât Consiliul Naţional al partidului (…), dar Consiliul Naţional al PNL a decis în unanimitate că susţine candidatura domnului preşedinte Klaus Iohannis„, a precizat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *