Skip to content
Alegeri locale 2020

Orban: Persoanele care au simptome de COVID-19 să apeleze la medicul de familie ca să ceară urna mobilă

Ludovic Orban Inquam Photos/George Calin
" "

Premierul Ludovic Orban a anunţat că recomandarea autorităţilor este ca persoanele care au simptome de coronavirus, chiar dacă nu au un test pozitiv, să se adreseze medicului de familie şi să ceară urna mobilă. Şeful Guvernului spune că se va putea merge la toate persoanele care vor cere urna mobilă, întrucât nu vor fi foarte multe persoane la o secţie de votare.

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, la Botoşani, despre faptul că se va permite persoanelor cu febră să intre în secţia de votare şi a afirmat: ”Da, pentru că am impus obligativitatea portului măştii. Pericolul de transmitere, dacă porţi mască şi dacă-ţi dezinfectezi măinile, este aproape inexistent. După părerea mea nu există risc de transmitere a virusului”.

" "
" "

Premierul a precizat că este vorba despre exercitarea dreptului de vot. ”Recomandarea noastră este ca persoanele care au simptome de Covid să apeleze la medicul de familie că pot să ceară urna mobilă, astfel încât să nu fie obligat să se deplaseze la secţia de votare. Noi vom transmite urna mobilă la toate persoanele, dacă au simptome şi primesc un certificat medical, chiar dacă nu au un test. Depun cerere de urnă mobilă şi vom deplasa urna mobilă”, a mai declarat Orban.

Acesta a precizat că la o secţie de vot sunt arondate între 500 şi 1.800 de persoane care au drept de vot, iar situaţiile de posibile persoane cu simptome sunt ”de ordinul zecilor”. ”Se poate pe parcursul câtorva ore să se deplaseze urna mobilă să-şi exercite dreptul de vot cei care primesc urna mobilă”, a mai declarat premierul. Aceasta a reiterat ideea că cei care vor merge cu urna mobilă vor avea echipament special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *