Skip to content
Politică

Orban pune etichete. Cum îi numește pe cei de la PSD care nu vor vota moțiunea de cenzură

cotidianul.ro

Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus, sâmbătă, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că negocierile pentru moţiunea de cenzură se desfăşoară şi în funcţie de toate evoluţiile din PSD, dar că nu poate spune ce le oferă aleşilor social-democraţi.

Ducem negocierile şi în funcţie de toate evoluţiile din PSD. Acum nu pot spune ce pun pe masă în negocierile cu PSD, dar fiţi convinşi că avem soluţii. Însă este vorba de acţiune şi de votul efectiv. Dacă aleşii PSD nu au curajul să voteze, înseamnă că-s nişte slugi”, a declarat Orban, citat de News.ro.

Liderul liberal a precizat că succesul moţiunii depinde şi de modul cum se vor poziţiona celelalte grupuri parlamentare, în special UDMR şi ALDE.

Nădăjduim că de data asta UDMR va ţine cont de voinţa populaţiei maghiare. Aceleaşi aşteptări le avem şi de la ALDE, chiar dacă aşteptările de la domnul Tăriceanu sunt foarte mici. Din păcate, de câţiva ani, Tăriceanu este pe post de Guţă Tătărăscu şi este mai zelos în susţinerea ticăloşiilor inţiate de Dragnea decât mulţi pesedişti. Putem să luăm voturi şi din zona ALDE”, a afirmat Orban.

Şeful PNL consideră că opoziţia poate specula nemulţumirea existentă în PSD, însă problema este câţi parlamentari de la PSD vor avea curajul să voteze moţiunea.

Există o masă critică şi o nemulţumire profundă la nivelul parlamentarilor din PSD care înţeleg că Dragnea duce în cap PSD-ul. Din păcate, frica, laşitatea, lipsa de responsabilitate îi împiedică pe mulţi să acţioneze în conformitate cu ceea ce gândesc”, a adăugat Orban.

Liderul PNL a mai spus că ”orice alt guvern este mai bun decât nenorocirea asta de guvern”.

Întrebat când va fi depusă moţiunea de cenzură, Orban a afirmat că în mod sigur moţiunea va fi depusă în această sesiune parlamentară.

Nu vă pot da exact cu precizie ziua, după cum bine ştiţi unii bat toba moţiunii încă de la 1 septembrie. Dacă ne luam după ei, am fi depus moţiunea fără nicio şansă şi azi nu mai aveam niciun instrument de presiune asupra majorităţii guvernamentale. Suntem în negocieri asidue. Toată lumea trebuie să ştie că pentru reuşita moţiunii este necesar ca în plus să o voteze 67 de parlamentari. Încă nu am ajuns la acest număr, purtăm negocieri. Cu certitudine vom depune moţiunea în actuala sesiune parlamentară, cel mai probabil vom stabili cum merg negocierile după data de 1 decembrie”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a declarat la RFI că nu l-a abordat nimeni de la PNL sau USR în ultima perioadă, pentru obţinerea sprijinului Uniunii faţă de moţiunea de cenzură pe care Opoziţia vrea s-o depună. El precizează, însă, că formaţiunea sa este deschisă unor discuţii, că pentru susţinere trebuie îndeplinite nişte condiţii, dar nu crede că la ora actuală situaţia s-a clarificat atât de mult, încât să poată să facă Parlamentul un astfel de pas.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *