Skip to content
Politică

Orban pune sare pe rană: Ce să facă oamenii? Să țină banii la saltea, ca PSD-iștii? EXCLUSIV

psnews.ro

Liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, acuză guvernul PSD de iresponsabilitate în gestionarea relației cu sistemul financiar-bancar din România și susține că această atitudine va avea consecințe economice drastice pe care le va resimți întreaga populație.

Valul de atacuri declanșat împotriva băncilor este „o gargară electoralistă”, cataloghează Orban declarațiile premierului Tudose referitoare la băncile care nu declară profit.

Pentru liderul liberal, poziția declarată a oficialilor din Guvernul României împotriva băncilor comerciale reprezintă o gafă enormă pe care o poate face un premier în funcție și miniștrii săi. „Reprezintă un atentat la economia națională. Cultivarea unei neîncrederi în sistemul bancar, fără ca aceasta să fie motivată de bilanțurile contabile și de starea financiară a băncilor, va duce la distrugerea economiei”, opinează președintele PNL, într-o declarație pentru PSNews.ro.

Într-o economie normală, un atac direct al guvernului împotriva băncilor ar fi stârnit panică în rândul populației, dar, din fericire, în România lipsa de credibilitate a actualului guvern este remarcată nu doar de partenerii din mediul de afaceri, ci și de populație.

Este o atitudine iresponsabilă care riscă să creeze o gravă criză economică. Ce să facă oamenii? Să își depună banii la saltea sau în borcan, cum îi țin PSD-iștii? Ceea ce mă bucură este că populația nu îi bagă în seamă pe oficialii PSD și încă nu avem o psihoză declanșată în rândul deponenților, dar oricând există un risc în acest sens.

Este suficient să se ducă un număr suficient de mare de oameni într-o zi la bancă, pentru a-și retrage banii și ne trezim cu o criză bancară gravă”, avertizează Ludovic Orban.

Atacurile guvernului Tudose împotriva băncilor datează deja de  o lună, iar dacă în primă fază, premierul anunța că vizează doar un număr de bănci care raportează constant lipsa profiturilor, chestiunea pare acum generalizată la nivelul întregului sector.

La mijlocul lunii august, Mihai Tudose a anuțat că va face publică o listă cu băncile care reprezintă un risc pentru economiile populației. Anunțul a provocat reacția rapidă a oficialilor BNR, care au fost nevoiți să dea asigurări în privința stabilității sistemului bancar in țară.

Pe 29 august, Tudose a revenit cu un anunț-șoc dedicat băncilor: „Pe lângă voi Terente era copil!” a catalogat primul ministru comportamentul băncilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *