Skip to content
Politică

Orban răbufnește: CNCD, tranfsormat în „Comitetul PENTRU Discriminare”

agerpres.ro

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal (PNL), condamnă decizia Consiliului Național de Combatere a Discriminării (CNCD) referitoare la sancționarea președintelui Iohannis cu suma de 2000 de lei.

De asemenea, liderul PNL a afirmat faptul că va iniția un proiect de lege pentru modificarea statutului  CNCD-ului și pentru introducerea unui mecanism care să reglementeze numirea în funcție a membrilor instituției, conform Agerpres.

Orban acuză faptul că CNCD-ul se transformă într-un instrument de represiune politică ce se află la ordinul coaliției PSD-ALDE, dovadă fiind  decizia privind amendarea lui Klaus Iohannis.

„CNCD se transformă în comitetul pentru discriminare, instrument de represiune politică la ordin al PSD – ALDE. Partidul Naţional Liberal dezavuează decizia scandaloasă luată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării în privinţa preşedintelui Klaus Iohannis. Cu acest prilej se poate constata de ce a fost important pentru PSD ca pe postul deţinut de PNL în CNCD să fie desemnat un reprezentant al ALDE, respectiv de a obţine o majoritate politică la nivelul Consiliului, care să ia decizii pe considerente politice şi nu raportate la principiile pe care ar trebui să le aibă în vedere CNCD”, conform unui comunicat al lui Orban.

Totodată, ca dovadă a faptului că CNCD acționează la ordin politic ar fi decizia de a nu o sancționa pe Viorica Dăncilă pentru declarațiile privind persoanele care suferă de autism.

„Obsesia acestei coaliţii toxice pentru înstăpânirea asupra tuturor instituţiilor statului şi deturnarea rolului acestora poate fi constatată o dată în plus prin cazul Consiliului pentru Combaterea Discriminării, transformat cu această ocazie în „Comitetul pentru Discriminare” ca instrument de represiune politică la ordin al PSD – ALDE”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *