Skip to content
Politică

Orban, reacție dură după interzicerea mitingului PNL la Alexandria: Dragnea simte că nu mai e iubit în Teleorman

Ludovic Orban a declarat că este foarte grav faptul că primăria din Alexandria a interzis PNL organizarea unei adunări publice pentru prezentarea candidaţilor partidului la europarlamentare, precizând că Liviu Dragnea simte că nu mai este iubit în Teleorman şi îi vede pe liberali ca o ameninţare.

„Lucrul cel mai grav care s-a petrecut este faptul că Primăria Alexandriei a refuzat să îi permită PNL organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaţilor Partidului Naţional Liberal în Alexandria, fără niciun fel de motiv. Noi am depus cerere din timp, au căutat să inventeze alte evenimente, astfel încât să pretexteze că nu pot să permită adunarea publică a PNL. Nu au reuşit să convingă alte entităţi şi până la urmă au inventat o poveste că fac nu ştiu ce chestii cu iepuraş, cu iepuraşul de Paşte.

Eu nu cred că oricine în ţara asta poate să interzică adunările publice, de altfel noi avem şi un proiect de lege, prin care să diminuăm procedurile de organizare a adunărilor publice. Legea actuală ni se pare foarte restrictivă şi poate să genereze foarte multe interziceri ale unei adunări publice, aşa cum am păţit noi”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută, sâmbătă, la Feteşti.

Liderul PNL a adăugat că nu crede că partidul poate fi oprit să prezinte candidaţii PNL la alegerile pentru PE, căci şi Teleorman este o parte a Europei, oricât de anti-european ar fi Liviu Dragnea.

„În ceea ce mă priveşte pe mine, nu cred că putem fi opriţi să prezentăm candidaţii PNL în judeţul Teleorman. Noi credem că aşa cum România este ţara Uniunii Europene, parte a Europei, la fel şi Teleorman este parte a Europei şi oricât de anti-european ar fi Dragnea, sunt convins că teleormănenii nu trebuie să sufere de pe urma atitudinii antieuopene a lui Dragnea şi cred că fiecare cetăţean din România şi din Teleorman implicit, trebuie să beneficieze de pe urma apartenenţei României la Uniunea Europeană”, a completat Orban.

Preşedintele liberalilor a mai spus că înţelege de ce îi este frică liderului PSD, motivul fiind faptul că PNL ar putea elibera Teleormanul de „dictatura lui Dragnea”.

„Ca atare, înţeleg de ce îi e frică lui Dragnea, pentru că el ştie că, de fapt, oamenii nu îl iubesc în Teleorman. El ştie că, de fapt, ca un vechil ce este îi biciuieşte pe vechilii mai mici şi că în mare parte voturile pe care le-a luat de-a lungul timpului, sunt voturi mai mult pe bază de frică, voturi obţinute prin ameninţare, dar în niciun caz oamenii nu au votat cu PSD din cauză că ţin la Dragnea, că îl apreciază şi că îl iubesc. Dragnea nu mai este iubit în Teleorman şi simte că orice fel de manifestare a Partidului Naţional Liberal în judeţul Teleorman, poate să elibereze Teleormanul de dictatura lui Dragnea”, a conchis Ludovic Orban.

Consiliul Local Alexandria a interzis, la propunerea primarului, manifestaţiile publice în faţa Casei de Cultură, locul manifestaţiilor în judeţul Teleorman, motivând că în zonă vor fi amplasaţi iepuraşii de Paşte. Măsura vine cu o săptămână înainte de un miting anunţat de PNL în Alexandria.

La Primăria Alexandria a fost convocată vineri o şedinţă extraordinară, în urma căreia s-a decis interzicerea manifestaţiilor publice în centrul oraşului. Primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, a spus că măsura este necesară pentru că în zona centrală vor fi amplasaţi iepuraşii de Paşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *